AcasăNewsRelocare Ambasada. MAE, precizari: a fost lansat un proces de analiza si...

Relocare Ambasada. MAE, precizari: a fost lansat un proces de analiza si evaluare

Teodor Melescanu va coordona batalia data de ALDE pentru cucerirea primariei sectorului 1

Apar noi precizari pe tema intentiei de mutare a Ambasadei Romaniei din Israel.

Ulterior pozitiei venite de la Cotroceni, exprimate prin intermediul unui comunicat in cadrul caruia se transmite faptul ca presedintele „nu a fost informat sau consultat in prealabil in legatura cu acest demers” al intentiei de relocare a Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim si ca seful statului „considera ca initiativa Guvernului Romaniei poate reprezenta, eventual, cel mult inceputul unui proces de evaluare in materie”, Ministerul de Externe a transmis o serie de precizari pe aceasta tema.

Mai exact, dinspre Ministerul condus de Teodor Melescanu se aduce in atentia publica, in primul rand, faptul ca „a fost lansat un proces de analiza si evaluare privind relocarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim”.

Iata ce se mai precizeaza in comunicatul MAE:

„Reiteram ca prin acest demers se are in vedere un proces cuprinzator de analiza interinstitutionala, cu includerea si consultarea tuturor institutiilor si actorilor relevanti, conform Constitutiei si legilor in vigoare.

Mentionam, totodata, ca, prin initierea acestui demers, se urmareste identificarea celui mai potrivit mod de pozitionare/actiune a Romaniei, tinand cont de ultimele evolutii in acest dosar, precum si de un proces de consultare si coordonare, consistent si aplicat, cu partenerii si aliatii strategici ai Romaniei.

Subliniem, de asemenea, ca obiectivele acestui proces complex sunt subsumate sustinerii intereselor Romaniei.

In mod traditional, Romania a avut o pozitie echilibrata in gestionarea dosarului israeliano-palestinian, fapt confirmat inclusiv de recunoasterea, in plan bilateral, de mai bine de trei decenii a statului palestinian.

Reamintim ca pozitia echilibrata este sustinuta inclusiv de preocuparea constanta a tarii noastre in ceea ce priveste comunitatea originara din Romania aflata atat in Statul Israel, cat si in Palestina.”

411 afisari

5 COMENTARII

  1. Considerați că pentru Israel și Palestina ar trebui numit un singur ambasador dacă ambasada se va muta în Ierusalim ?

  2. Este OARE poporul roman un popor de sinucigasi…???
    Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi. De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant.
    HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate ,progresiste, NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC si de VOLUNTARIAT care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata daca mai putem si cat mai avem ce. Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive, toxice existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general-national. UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VECURI VOR SA VA VADA…???…

  3. Domnul Teo? Cred ca ganditi politicile precum se muta pepeni la Dabuleni din manaa in mana iar pepenoaicele grele care mai cad din maini le puneti la racoare de sete… Usor cu aruncatu pacat de recolta o sa ajungem fara pepeni zau ca da.

  4. Pacat de pepeni zau ca asa. O sa ajungem sa ajungem sa alegem pe Burleanu sa menegearizeze saracu pepenii diplomatici ca si cum nu are el saracu si pepeni fotbalistici o sa-l alegem acum dupa Frf si la Cotroceni si la Camera si la externe, pepenar bun Dabulean de talie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger