AcasăNewsReguli noi pentru transportul în comun în Capitală

Reguli noi pentru transportul în comun în Capitală

După ce în ultima perioadă, în contextul măsurilor restrictive impuse de autorități în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus, parcul auto al STB fusese redus considerabil, lucrurile se vor schimba.

La fel și felul în care se va face accesul în mijloacele STB, începând cu 18 mai, când transportul în comun va funcționa la capacitate maximă, din câte anunță marți Primăria Capitalei. Ceea ce înseamnă că „Societatea de Transport București va scoate în traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant”.

În afara faptului că vehiculele vor fi dezinfectate, pentru siguranța călătorilor, se au în vedere și alte măsuri. În sensul în care călătorilor li se recomandă să poarte, pe lângă măștile care – din câte s-a anunțat deja oficial, inclusiv de la Cotroceni, vor fi obligatorii în transportul public în comun, de la 15 mai – și ochelari, pentru a-i proteja ochii. „Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare).”, se menționează în comunicatul Primăriei Capitalei.

De asemenea, se pune accent pe distanțarea socială în interiorul autobuzelor, tramvaielor și a troleibuzelor. PMB anunță că pasagerii vor urca în mijloacele de transport STB doar pe ușa din față, celelalte uși urmând să fie folosite pentru coborâre. Mai mult, se va evita aglomerația. Drept urmare, „accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de 1,5 m”.

Pentru a se asigura că aceste noi reguli sunt respectate, în zonele cu trafic intens, controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală, vor îndruma călătorii.

sursa foto: Facebook/STB

author avatar
Cristina Stefan
822 afisari

1 COMENTARIU

  1. Este o bataie de joc comunicatul acesta al Primariei Capitalei! In situatie de urgenta s-a redus numarul mijloacelor de transport public, astfel incat regulile de distantare fizica nu au putut fi respectate pe anumite linii datorita supraaglomerarii, de exemplu pe linia 117. Dupa 15 mai, este imposibil sa fie respectate regulile de distantare fizica intre persoane, sunt linii in care mijloacele de transport sunt arhipline cu calatori de obicei si cum nu a fost au fost achizitionate mijloace de transport suplimentare, ar fi necesara probabil o triplare a numarului acestor, si nu au fost angajati soferi este imposibil sa fie respectate aceste reguli pentru zadarnicirea combaterii infectiei cu noul coronavirus. Conducerea primariei capitalei nu s-a preocupat de loc de aceste aspecte si vine cu comunicate mincinoase, pentru ea este impirtant cum sa sifoneze mai mult bugetul capitalei, nu sanatatea cetatenilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger