AcasăNewsREGIZORUL LIVIU CIULEI a murit, la 88 de ani

REGIZORUL LIVIU CIULEI a murit, la 88 de ani

CUNOSCUTUL REGIZOR de teatru Liviu Ciulei a murit. Ciulei avea 88 de ani si a trecut in nefiinta in noaptea de luni spre marti, in Germania. In 1965, regizorul obtinea un premiu la Cannes, pentru „Padurea spanzuratilor”.

Liviu Ciulei (foto: cinemagia.ro)

Cunoscutul actor, scenograf si regizor de teatru Liviu Ciulei a murit, luni noapte, in Germania, la varsta de 88 de ani, anunta RealitateaTV. Nascut la Bucuresti, in 1923, Ciulei a debutat ca actor in 1946, in rolul Puck, din piesa „Visul unei nopti de vara”, de William Shakespeare, pusa in scena la Teatrul Odeon. 11 ani mai tarziu, Ciulei isi facea debutul regizoral, la Teatul Municipal din Bucuresti, actualmente Bulandra, cu „Omul care aduce ploaia”, de Richard Nash. Liviu Ciulei a plecat din Romania in 1980. A fost profesor in America, la Columbia University si director artistic al teatrului Tyrone Guthrie, potrivit Wikipedia.

Liviu Ciulei a studiat teatrul la Conservatorul Regal de Muzica si Teatru din Bucuresti. Chiar daca viata sa a fost dedicata scenei de teatru, Ciulei a absolvit si Arhitectura.

Rebengiuc: A fost un om de o modestie exemplara

„A fost un om de o modestie exemplara, care n-a vrut sa se scoata in evidenta. Opera lui a vorbit pentru el, sa-l lasam sa se odihneasca in pace”, a declarat Victor Rebengiuc, intr-o interventie la RealitateaTV. Rebengiuc a fost protagonistul peliculei „Padurea spanzuratilor”, premiata, in 1965, la Cannes, fiind o prima mare recunoastere a valorii filmului romanesc in lume.

Mircea Albulescu: Ii pastrez o amintire teribila

Liviu Ciulei reprezinta intr-un fel inceputurile mele teatrale”, a declarat Mircea Albulescu, pentru Mediafax. Albulescu a jucat in spectacolul „Omul care aduce ploaia”, cu care Ciulei debuta ca regizor. „Ii pastrez o amintire teribila, a felului cum lucra cu noi, cu fiecare, cum dadea indicatii, cum a stiut sa deschida o poarta acolo unde credeam ca e un perete”, a mai spus Albulescu.

545 afisari

2 COMENTARII

  1. REGRET PIERDEREA MARELUI REGIZOR LIVIU CIULEI,SUNT DEZAMAGITA CA RAND PE RAND SE DUC TOTI OAMENIII DE VALOARE AI TARIII NOASTRE OAMENI DEMNI…SI CU REGRET IN SUFLET TREBUIE SA SPUN CA ALTIII CA EI NU SE MAI NASC …DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA…

  2. ne-a parasit regizorul,omul de geniu si suflet care a oferit romanilor si iubitorilor celei de-a saptea arte o padure de satisfactii artistice ,un compendiu de autoritate si util,marele Liviu Ciulei,Dumnezeu sa-l odihnesca intre marile valori ale spiritului romanesc care ii stau acum alaturi!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger