AcasăNewsRegizorul Cristian Mungiu, cea mai mare finantare de la CNC pentru a...

Regizorul Cristian Mungiu, cea mai mare finantare de la CNC pentru a realiza ”RMN”

Centrul National al Cinematografiei (CNC) i-a acordat regizorului Cristian Mungiu cea mai mare finantare. Castigatorul premiului Palm d`Or va primi aproape 4,5 milioane de lei pentru a realiza pelicula „RMN”.

In 2013, institutia a avut un fond de 30 de milioane de lei, din care, aproape 4,5 milioane le-a primit Cristian Mungiu pentru a realiza proiectul „RMN”. Locul doi la sectiunea fictiune lungmetraj a fost ocupat de Catalin Mitulescu cu proiectul „Fata Muntilor” – care va avea la dispozitie peste 2 milioane de lei pentru a isi produce filmul, in timp ce pe al treilea loc s-a situat Tudor Giurgiu, care a obtinut putin peste 2 milioane de lei pentru a realiza filmul „Apropierea”, informeaza b1.ro.

La categoria scurmetraj-fictiune au primit bani 12 proiecte, printre care „Miercuri” de Goran Mihailov si „Groapa” de Sebastian Mihailescu.

Anual, Centrul National al Cinematografiei organizeaza un concurs prin care ofera finantare pentru proiectele de film romanesti. Sunt finatate lungmetrajele, scurtmetrajele, documentare sau filme de animatie.

Anul trecut, marii castigatori ai competitiei au fost regizorii Nae Caranfil si Nicolae Margineana pentru proiectele „6,9 pe scara Richter” si „Poarta Alba”.

Foto: baricada.ro

author avatar
Alina Costache
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger