AcasăNewsRegizorul Alexandru Tocilescu, rapus de o supradoza de medicamente

Regizorul Alexandru Tocilescu, rapus de o supradoza de medicamente

“Toca” avea talentul de face teatru - serios si glumet, academic si boem

Teatrul romanesc a mai pierdut un regizor genial. Alexandru Tocilescu a murit la varsta de 65 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, marti seara, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Capitala.

“Toca” avea talentul de face teatru - serios si glumet, academic si boem

Decesul regizorului se datoreaza unui stop cardio-respirator, el suferind de mai multe afectiuni. A fost transportat la spital in timp util si, vreme de mai multe ore, medicii au incercat resuscitarea lui. Din nefericire, tratamentul medicamentos pentru afectiunile cardiace trebuia urmat foarte riguros, doza ingerata fiindu-i fatala.

Golul ramas in urma lui este doar patial acoperit de filmele, spectacolele de teatru si opera regizate, care i-au adus consacrarea si faima. „Am pierdut un mare regizor. A fost un talent deosebit, un om de cultura de neinlocuit. Teatrul romanesc este in doliu”, a precizat Ion Besoiu.

In luna iulie a acestui an, regizorul  a primit o stea pe Aleea Celebritatilor – Walk of Fame, un proiect cultural dedicat „valorilor artistice ale teatrului si filmului romanesc”.

Marcat de disparitia lui Alexandru Tocilescu, actorul Mircea Diaconu a declarat despre acesta ca era „o figura intru totul irepetabila, si in arta si in atitudine si in aparitiile publice”.

Alexandru Tocilescu va fi inmormantat sambata, la ora 12.00, la Cimitirul Bellu din Capitala, dupa ce astazi, la ora 12.00, trupul neinsufletit al regizorului va fi depus in foaierul salii „Toma Caragiu” a Teatrului Bulandra.

Premii

Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol – „O scrisoare pierduta” de I. L. Caragiale, montat la Teatrul National Bucuresti  – 1999

Premiul UNITER pentru intreaga activitate – 2002

Premiul pentru cea mai buna regie, cu piesa „O zi din viata lui Nicolae Ceausescu”, in cadrul Festivalului Comediei Romanesti, “ festCO” – 2006

author avatar
Andrei Coman
518 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger