AcasăNewsRegizori romani selectati in competitia oficiala, la Cannes

Regizori romani selectati in competitia oficiala, la Cannes

Peliculele romanesti impresioneaza din nou specialistii internationali. Printre cele 20 de productii care urmeaza sa intre in competitia oficiala la editia din acest an prestigiosul festival de film – unele regizate de nume celebre in industria cinematografiei mndiale, precum Pedro Almodovar si Sean Penn- se numara si doua filme autohtone.

Cristian Mungiu (foto: b1.ro)

Primul dintre regizorii romani al carui nume figureaza pe lista oficiala anuntata in cursul acestei zile pe site-ul oficial al evenimentului este cel al lui Cristian Mungiu, laureat al Palme d’Or-ului – marele premiu al competitiei, la editia din 2007 -si care in acest an are in competitia de la Cannes pelicula „Bacalaureat”, cu Adrian Titieni in rol principal. Celalalt cineast autohton cu sanse la premiu, la editia din 2016 a festivalului, este Cristi Puiu, cu „Siera Nevada”.

[youtube]0jDYPMr_6h0[/youtube]

Cristi Puiu (foto: radioiasi.ro)

Nu in ultimul rand, e important de mentionat si faptul ca exista si o confirmare oficiala a faptului ca in lupta pentru premiul categoriei „Un Certain Regard” se lupta un alt tanar regizor roman, Bogdan Mirica, al carui film de debut, „Caini/Dogs”, a fost nominalizat printre peliculele selectate oficial la aceasta  sectiune.

author avatar
Cristina Stefan
536 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger