AcasăNewsRegionalizarea incaiera nobilimea liberala cu cea pesedista

Regionalizarea incaiera nobilimea liberala cu cea pesedista

Reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei spulbera feudele alesilor locali ai PSD si PNL. Rezultatul: regionalizarea, unul dintre marile proiecte useliste, e pe cale sa-si dea duhul.

In spinoasa chestiune a regionalizarii, Victor Ponta l-a lasat pe Liviu Dragnea sa-si bata capul cu baronii, fie ei pesedisti sau liberali

Varianta luata in calcul de guvern, respectiv transformarea celor opt regiuni de dezvoltare deja trasate in tot atatea unitati administrativ-teritoriale, in locul judetelor existente acum, nu este pe placul liberalilor. Care nu vad cu ochi buni transformarea marilor orase, controlate de pesedisti, in capitale regionale.

Motivul: varianta nu le asigura penelistilor, care conduc localitati mai mici, locuri la masa bucatelor. Dupa ce si-au facut socotelile si au vazut ca, oricum ar desena regiunile, tot ”baronii” pesedisti vor domina, nobililor liberali le-a trecut cheful de regionalizare si ar vrea sa o amane pana dupa 2020. Si asta cu atat mai mult cu cat si in PNL se vehiculeaza vreo trei proiecte, fapt care demonstreaza ca liberalii se ciondanesc si intre ei. Cel in capul caruia se sparg toate oalele regionalizarii este vicepremierul Liviu Dragnea, care incearca din rasputeri sa gaseasca o formula de compromis, buna de inclus in viitoarea Constitutie. Fara scindarea USL, daca se poate.

[poll id=”449″]

author avatar
Simona Badulescu
591 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger