AcasăNews"Regina serelor" a intrat din nou pe mana procurorilor DNA

„Regina serelor” a intrat din nou pe mana procurorilor DNA

sursa foto: adevarul.ro

Maria Schutz, patroana Orser, cunoscuta drept „regina serelor”, a intrat din nou pe mana procurorilor DNA.

sursa foto: adevarul.ro

Femeia de afaceri din Dolj a fost trimisa in judecata de procurorii DNA. Maria Schutz este acuzata ca a obtinut bani europeni cu documente false, creand, astfel, un prejudiciu de 275.000 de euro.

Conform digi24.ro, Maria Schutz a solicitat fonduri europene pentru o suprafata de teren pe care nu o avea in proprietate. Alaturi de Maria Schutz, in acest dosar sunt cercetate alte patru persoane: doi angajati ai Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, un inspector si un consilier superior.

Maria Schutz mai are un dosar inca din 2007, in care este acuzata de inselaciune. Desi „regina serelor” este acuzata ca nu si-a respectat angajamentele la achizitia Serelor din Codlea si Oradea si a creat, astfel, un prejudiciu de cinci milioane de euro, dosarul respectiv a batut mult timp pasul pe loc.

Maria Schutz a fost condamnata, in 2013, la 12 ani de inchisoare, dar magistratii de la Curtea de Apel Oradea au admis apelul facut de afacerista si au dispus rejudecarea cazului la Tribunalul Bihor.

author avatar
Cristi Ionita
432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger