AcasăNewsRegimul lui Bashar isi negociaza crimele la Geneva

Regimul lui Bashar isi negociaza crimele la Geneva

Numai Brahmini crede ca „a inceput bine” Geneva II, cand reprezentantii regimului neaga si evidentele

Geneva II este, daca nu o conferinta pentru pace, un prilej in care se discuta la nivel mondial despre crimele regimului Bashar al Assad.

Numai Brahmini crede ca „a inceput bine” Geneva II, cand reprezentantii regimului neaga si evidentele

Cele doua delegatii, a regimului, si a opozitiei, nici nu vorbesc direct, ci prin mediatorul ONU, Lakhdar Brahimi. Si doar el crede ca acolo are loc „un dialog civilizat” si ca zilele de „negocieri” fata in fata constituie „un bun inceput”. Adevarul este ca intr-o zi s-a negociat o cale de acces pentru ajutoare umanitare in Homs, la care consiliera prezidentiala Buseina Shaaban a replicat ca „nu regimul, ci teroristii tin populatia ostatica”.

Duminica s-a incercat sa se negocieze eliberarea prizonierilor, macar a femeilor si a copiilor. Buseina Shaaban avea raspunsul pregatit: „Avem mii de persoane rapite, de care familiile nu mai stiu nimic. Vrem sa vedem cine face asta si daca putem sa-i convingem sa elibereze cateva dintre aceste persoane”. Cat despre cele 55.000 de fotografii cu detinutii omorati in inchisorile regimului, exista un singur raspuns: „sunt fabricate la scara industriala”. Nici vorba sa se ajunga la punctul de discutie cel mai fierbinte, anume debarcarea lui Bashar al Assad si guvern de tranzitie.

author avatar
Adina Mutar
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger