AcasăNews"Regii asfaltului", 8,6 milioane de euro fara licitatie pentru canalizari in Bragadiru...

„Regii asfaltului”, 8,6 milioane de euro fara licitatie pentru canalizari in Bragadiru

SC Straco SRL, considerata firma de casa a PDL, a dat ieri un „tun” de 8,6 milioane de euro, pentru modernizarea retelei de canalizare si extinderea conductelor de apa din oraselul Bragadiru.

Edilul Vasile Cimpoeru si locuitorii orasului Bragadiru vor avea niste canalizari de milioane

Firma Straco SRL, detinuta de fratii Horpos si argeseanul Vlad Vamesu, a pus ieri mana pe un nou contract cu statul.

Societatea care ii are actionari majoritari pe Alexandru si Traian Horpos, o firma obscura – Marconstruct Impex – si o companie din Spania au format consortiul ce se va ocupa de modernizarea si extinderea retelelor de  apa si de canalizare din Bragadiru. Contractul in valoare de peste 39 de milioane de lei (8,6 milioane de euro) i-a fost oferit de catre SC Apa-Canal Ilfov SA, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Ilfov. Autoritatea contractanta nu a organizat o licitatie electronica si a considerat ca oferta consortiului care are ca lider firma Straco a fost foarte avantajoasa.

SRL abonat la bani publici

Consortiul condus de firma fratilor Horpos a fost preferata societatii din subordinea Consiliului Judetean Ilfov

In ultimii ani, firma Straco a primit zeci de contracte din bani publici, pentru asfaltarea strazilor si deszapezire, atat in Capitala, cat si in Ilfov si in Arges.

Directia Generala a Finantelor Publice Ilfov a cerut declararea falimentului firmei Marconstruct Impex

In judetul Arges, acolo unde locuieste si deruleaza mai multe afaceri asociatul Vlad Vamesu, Straco SRL va taia iarba de pe marginea drumurilor nationale, va deszapezi carosabilul si va astupa gropile in urmatorii doi ani.

Conform unor informatii facute publice zilele trecute, pentru serviciile prestate in perioada 2012-2014, Straco va primi peste 12 milioane de euro. Straco s-a ocupat de deszapeziri si iarna trecuta, cand drumurile erau impracticabile. Arterele rutiere aflate in grija firmei amintite au fost Autostrada A1 si Centura Pitestiului.

Angajati morti si razboi cu Fiscul

Marconstruct Impex SRL, care face parte din consortiul de la Bragadiru, a fost implicata intr-un scandal de proportii in 2009, cand trei dintre angajatii firmei au murit astupati sub un val de pamant, in timp ce lucrau la Pasajul Baneasa. Un al patrulea muncitor a scapat cu viata, ca prin minune. Cu un an inainte de accidentul de munca, societatea a fost in razboi si cu Directia Generala a Finantelor Publice Ilfov, care ii ceruse intrarea in faliment la Tribunalul Bucuresti. Fiscul a castigat procesul in prima instanta, magistratii declarand falimentul Marconstruct Impex SRL, insa, in mod spectaculos, la recurs, sentinta s-a schimbat radical, iar firma si-a reintrat in drepturi.

author avatar
Narcis Voica
3.754 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger