AcasăNewsRegele saudit i-a trantit telefonul in nas lui Medvedev

Regele saudit i-a trantit telefonul in nas lui Medvedev

Tariq Alhomayed, redactor sef al ziarului Asharq Al-Awsat , care apare la Londra, este cunoscut a avea fir direct cu regele Abdullah al Arabiei Saudite.

Convorbire istorica

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad in vizita la centrala nucleara Natanz

De aceea nu s-a pus problema credibilitatii cand a raportat ca la 22 februarie, presedintele rus Dmitri Medvedev l-a sunat pe regele saudit, propunandu-i sa se alinieze stategiei Rusiei privind Siria, impotriva celei a Occidentului. Pierzandu-si cumpatul, regele Abdullah i-ar fi trantit telefonul in nas presedintelui rus. „Categoric, acesta a fost o convorbire telefonica istorica si… neobisnuita”, a comentat Tariq Alhomayed. Regele are obiceiul de a bate cu diferite obiecte in masa ca sa ceara ascultare si supunere, ceea ce a facut si de data asta, chiar daca la celalalt capat al firului era presedintele Rusiei.

ONU impotriva SUA

Spiritele se incing si intre ONU si Statele Unite, de data asta din cauza Iranului. Intr-un raport al ONU se arata ca „Iranul si-a accelerat programul de imbogatire a uraniului in  centrala experimentala de la Fordou, construita foarte adanc sub baza unui munte, ceea ce sporeste temerile ca vor sa obtina arme nucleare”. UE este de acord ca Iranul isi submineaza credibilitatea prin astfel de manevre. Insa, serviciile secrete americane, prin sefii lor, audiati in Senat la 31 ianuarie, au declarat la unison ca „nu exista nicio dovada ca Iranul a a accelerat programul de a obtine arme nucleare si nici n-a luat vreo decizie in acest sens”. La aceasta parere s-au raliat si Leon E. Panetta, ministrul Apararii si gen. Martin E. Dempsey, seful Statului Major Interarme. OK. Deci SUA si aliatii trag pe Siria si ramane Israelul cu Iranul in “agenda”!

author avatar
Adina Mutar
584 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger