AcasăNewsLIVE Regele Mihai in Parlamentul Romaniei: Agatarea de putere si bunul plac...

LIVE Regele Mihai in Parlamentul Romaniei: Agatarea de putere si bunul plac nu au ce cauta in institutiile romanesti

Regele Mihai, discurs in Parlament (foto: captura RealitateaTV)

UPDATE – „Se cuvine sa ne pregatim viitorul sa continuam efortul de a redeveni demni si respectati. (..) Nu vad Romania de astazi ca pe o mostenire de la bunicii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o ca imprumut de la copiii nostri. Asa sa ne ajute Dumnezeu”, a spus Regele Mihai, in fata Parlamentului. Majestatea Sa a sosit, marti dimineata, in Parlament, insotit de membrii Familiei Regale – Printesa Margareta si Principele Radu de Romania. Familia Regala a fost intampinata de presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Ceremonia din Parlament a inceput. Regele Mihai urmeaza sa sustina discursul in fata Plenului. Dupa intonarea imnului, in ropotele de aplauze ale celor prezenti in sala, Regele Mihai a urcat la tribuna Parlamentului.

Regele Mihai, discurs in Parlament (foto: captura RealitateaTV)

„Doamnelor si domnilor senatori si deputati. Sunt mai bine de 60 de ani de cand m-am adresat ultima oara de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie si speranta invitatia. Prima noastra datorie astazi este sa ne amintim de toti cei care au murit pentru independenta si libertatile noastre in toate razboaiele pe care le-am dus, si in evenimentele din 1989 care au daramat dictatura comunista. Ultimii 20 de ani au adus democratie, libertati si un inceput de prosperitate”, a spus Majestatea Sa.

Romania a evoluat mult in ultimele doua decenii

„Romania a evoluat mult in ultimele doua decenii. Mersul european de astazi are ca fundament existenta Parlamentului. Drumul catre UE si NATO n-ar fi fost posibil fara actiunea spre libertate si democratie a legislativului romanesc de dupa 1989. Dar politica e o sabie cu doua taisuri- garanteaza democratia daca e respectata legea si institutiile”, a mai declarat Regele Mihai.

„Astazi nu mai e respectul cuvenit fata de valori. Sunt mahnit ca dupa doua decenii de revenire la democratie, batranii si bolnavii trec prin situatii injositoare. Agricultura nu e un domeniu al trecutului istoric”, a mai spus Regele. „Vom sustine interesele fundamentale ale Romaniei – continuitate si traditie”, a mai afirmat Majestatea Sa.

Iliescu: “Discursul Regelui, constructiv si util. Nu am fost dusmanul Regelui Mihai”

CRISTINA TOPESCU: “Pentru mine Regele Mihai este adevaratul sef al statului roman”

TARICEANU: “As sustine o monarhie parlamentara in Romania!”

Se cuvine sa ne pregatim viitorul sa continuam efortul de a redeveni demni si respectati

„A sosit momentul, dupa 20 de ani, sa avem un comportament public rupt definitiv de trecut. Agatarea de putere si bunul plac nu au ce cauta in institutiile romanesti ale anului 2011. Aduc prea mult aminte de anii inainte de 1989. Se cuvine sa ne pregatim viitorul sa continuam efortul de a redeveni demni si respectati. Am servit natiunea romana de-a lungul unui sir de evenimente. Dupa 84 de ani de cand am devenit rege, pot spune natiunii romane cele mai importante lucruri de dobandit dupa libertate si democratie – identitatea si demnitatea. Elita romaneasca are o mare raspundere. Democratia trebuie sa imbogateasca arta carmuririi. Romania, ca toate tarile din Europa, are nevoie de carmiuitori respectati si priceputi”, a mai spus Majestatea Sa.

„Nu vad Romania de astazi ca pe o mostenire de la bunicii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o ca imprumut de la copiii nostri. Asa sa ne ajute Dumnezeu”, si-a incheiat Regele Mihai discursul in fata Parlamentului.

Geoana: Printr-un astfel de gest, poate ca natiunea romana nu va mai bajbai in istorie

„Prezenta Majestatii Sale este o dovada de impacare si recunoastere a trecutului si o platforma de consens national pe care o salut. Paranteza comunista este o paranteza perfect inchisa.  (…) Acest moment aniversar aduc o reverenta fireasca. Printr-un astfel de gest, poate ca natiunea romana nu va mai bajbai in istorie. ‘La multi ani, Majestate’, sunteti aici in templu democratiei romanesti”, a spus presedintele Senatului, Mircea Geoana, inainte ca Regele Mihai sa inceapa sa rosteasca discursul.

author avatar
Cristina Stefan
1.948 afisari

2 COMENTARII

  1. republican 100%
    21:53:24, 25 Oct 2011 21
    sincere felicitari, la multi ani cu sanatate. discursul m-a uns la inima si imaginile cu tycalosii, nonvalorile si ipocritii care s-au autococotat in virful piramidei calcind pe morminte, frati, parinti, prieteni, valori, credinte, libertati, demnitati, onoare, etc, unii fiind si in sala , altii fugind ca lasii, colaboratorii mizeriilor, patimilor si nonperformantelor, deoarece continua si astazi prin fals in declaratii, prin incalcarea juramintului sa fie in vazul TV. fara legea lustratiei, fara sita valorilor si elitelor, nu vom face un pas inainte. luati toate institutiile democratice, centrale si de importanta nationala subordonate parlamenntului ;i guvernului si veti gasi CV inventate, acoperitii de alaltaieri, de astazi si de miine, primitivi, grobieni, neciopliti, mahari pe toate scarile si ierarhiile ce ne sufoca munca, elanul, cheful de a trai decent si onest, sentimentele, spiritul de echipa si de sacrificiu, patriotismul, motivarea si perspectiva tinerilor, copiilor, adultilor, pansionarilor, rominilor de pretutindeni. numai elitele pot salva tara si daco- rominismul!regret nespus ca bunicii si parintii mei nu mai traiesc astazi acest moment unic in u
    istorie si drept!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger