AcasăNewsRegele Mihai, sarbatorit oficial in capitala Marii Britanii

Regele Mihai, sarbatorit oficial in capitala Marii Britanii

(foto: Facebook/Casa Regala a Romaniei)

Regele Mihai I va fi sarbatorit la Londra. Impreuna cu Principesa Margareta si Principele Radu, Regele va vizita Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in perioada 6-8 noiembrie.

(foto: Facebook/Casa Regala a Romaniei)

Familia Regala anunta prin intermediul unui comunicat de presa ca va participa in Londra la un sir de evenimente organizate in onoarea Regelui Mihai I. Festivitatile vor incepe marti, cand Principesa Margareta si Principele Radu vor lua parte la Gala Anuala a Crucii Rosii Internationale.

Miercuri, Regele va avea o intalnire cu Lordul Primar al Londrei.  In seara aceleiasi zile, Regele Mihai, Principesa Margareta, Principele Radu, Principesa Elena si Elisabeta Karina vor merge la un dineu oficial, oferit de ghildele traditionale ale Londrei, la Wax Chandlers Hall, unul dintre monumentele istorice ale Londrei.

Joi, in ziua Sfintilor Mihail si Gavriil, Familia Regala a Romaniei va participa la slujnba de la Capela Regala Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Acolo va avea loc o ceremonie in onoarea Regelui Mihai ce va fi condusa de capelanul Reginei Elisabeta II si capelan al Ordinului, reverendul prof. Galloway.

Evenimentul va avea loc cu ocazia implinirii a 75 de ani de cand Regele a primit Ordinul Regal Victorian, in grad de Mare Cruce. Cu aceasta ocazie, Regele Mihai devine primul suveran strain al carui blazon este asezat in capela Ordinului.

Serviciul religios va fi urmat de un dineu oficial, la care vor participa, alaturi de Familia Regala a Romaniei, Altetele Lor Regale Ducele si Ducesa de Gloucester, reprezentand-o pe Majestatea Regina Elisabeta a II-a. Vor fi prezenti membri ai Guvernului Britanic, oficiali din Londra, membri ai Corpului Diplomatic, personalitati din mediul de afaceri si ale societatii civile din Marea Britanie.

author avatar
Andra Nesu
656 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger