AcasăNewsREGELE MIHAI, interviu BBC: Nu ar putea sa imi pese de jignirile...

REGELE MIHAI, interviu BBC: Nu ar putea sa imi pese de jignirile lui Basescu

(foto: caon.ro)

REGELE MIHAI a acordat un interviu jurnalistilor de la BBC, cu doar cateva zile inainte de a sustine un discurs in plenul Parlamentului. Majestatea Sa a declarat ca ignora atacurile lui Basescu, pentru ca „nu merita” sa reactioneze la ele.

Regele Mihai: "Nu ar putea sa imi pese de jignirile lui Basescu" (foto: caon.ro)

Interviul a fost realizat la resedinta Majestatii Sale din Aubonne, Elvetia, cu scurt timp inainte ca Regele sa revina in tara, unde, marti, a sustinut un discurs la tribuna Parlamentului, potrivit realitatea.net.

Intrebat de jurnalistii britanici cum anume comenteaza criticile formulate de seful statului roman la adresa Majestatii Sale, Regele a declarat ca ignora atacurile lui Traian Basescu. „Nici macar nu merita sa reactionez la asa ceva, pentru ca este un lucru atat de marunt, stiti bine asta. Si acesta este genul. Cu cat sunt mai marunte jignirile sale, cu atat el se crede mai important. Nu ar putea sa imi pese mai putin de ceva”, a afirmat Regele Mihai. In cadrul aceluiasi interviu, Regele Mihai a povestit despre momentul abdicarii, dar si despre faptul ca a luat masa cu Hitler, acesta din urma laudand performanta trupelor romanesti, in lupta cu armata sovietica.

LIVE Regele Mihai in Parlamentul Romaniei: Agatarea de putere si bunul plac nu au ce cauta in institutiile romanesti

Traian Basescu declara, in urma cu cinci luni, intr-un interviu acordat televiziunii B1, ca „abdicarea Regelui a fost un act de tradare a interesului national al Romaniei”. De altfel, Regele Mihai a refuzat si la vremea respectiva sa comenteze afirmatiile sefului statului.

Regele Mihai a sustinut, marti, un discurs in fata Parlamentului Romaniei, chiar in ziua in care Majestatea Sa a implinit 90 de ani. “Se cuvine sa ne pregatim viitorul sa continuam efortul de a redeveni demni si respectati. (..) Nu vad Romania de astazi ca pe o mostenire de la bunicii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o ca imprumut de la copiii nostri. Asa sa ne ajute Dumnezeu”, a spus Regele Mihai, in fata Parlamentului.

659 afisari

1 COMENTARIU

  1. desi in multe privinte si decizii nu sunt de aceeasi parere cu basescu, in acest caz are dreptate, regele nu are ce cauta in tara, sa stea in elvetia si sa-si vada de treaba asa cum a facut din 47. sfatul meu este sa nu dam crezare stirilor ci sa cercetam noi, in carti de istorie si noi si vechi,din tara si strainatate, scrise de diferiti autori, pentru a ajunge la adevar.

    vasile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger