AcasăNewsRegele asfaltului din Arges, cautat pentru spalare de bani

Regele asfaltului din Arges, cautat pentru spalare de bani

Zeci de perchezitii au fost efectuate ieri dimineata in cinci judete, intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 20 de milioane de euro.  Printre suspecti se numara si omul de afaceri Catalin Spataru, supranumit ”regele asfaltului” din Arges, suspectat de spalare de bani.

Cautat. Catalin Spataru, ”regele asfaltului” din Arges, este suspectat de colaborare cu un grup infractional al unor romi din Strehaia

Spataru este vizat in dosarul in care, ieri dimineata, au fost facute 30 de perchezitii la mai multe palate ale romilor din Strehaia, precum si in locuinte din judetul Hunedoara si municipiile Cluj si Timisoara si, de asemenea, din judetul Arges. Catalin Spataru este finul sefului IPJ Valcea, Ion Stoica, fost secretar general al MAI si fost sef al IPJ Arges, Sursele apropiate anchetei sustin ca omul de afaceri Catalin Spataru ar fi parasit deja Romania.

Arme si limuzine confiscate

Perchezitiile au vizat un grup infractional organizat, format din 34 de persoane, specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul cauzat fiind de 20.000.000 de euro. Membrii gruparii au infiintat cinci societati comerciale tip „fantoma”, cu sediul in localitatea Strehaia, care au acumulat datorii foarte mari catre bugetul de stat, constand in TVA si impozit pe profit neachitate. In urma celor 13 perchezitii din Strehaia au fost ridicate trei seifuri, mai multe arme, precum si cinci masini de lux, printre care un Lexus si un BMW X5. La sediul DIICOT Mehedinti au fost aduse deja pentru audieri 25 de persoane. Potrivit unor surse judiciare, in ancheta este vizat si Petrica Toma, din Hunedoara, fost comisar sef la Garda Financiara, proprietarul Hotelului Roman din Herculane, acesta urmand sa fie audiat de procurori la DIICOT Mehedinti. Anchetatorii au gasit in locuinta fostului comisar sef aproximativ 600.000 de lei.

author avatar
Arpad Dobre
1.774 afisari

1 COMENTARIU

  1. politia sa verifice si utilajele pe care le are spataru in firma acestuia fiind sustrase din strainatate aduse prin firme din maramuresi,chestorul stoica ajutindu-l pe finul spataru sa scape basma curata ,toate utilajele avind seriile repansonate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger