AcasăNewsRegele a murit! Traiasca mahalaua!

Regele a murit! Traiasca mahalaua!

Fara Rege, Romania mai poate trai. Dar fara mitocanie, niciodata!

Nici nu s-a stins bine ultimul dangat de clopot de la inmormantarea Regelui Mihai I si deja incepem sa facem ce stim cel mai bine. Sa redevenim, adica, singura tara din lume care lupta din toate puterile impotriva ei. Nu stiu cum am rezistat trei zile fara mahala, fara injuraturi si fara isterii nationale. M-am temut, la un moment dat, ca o sa ramanem deformati in bine si nu o sa ne mai revenim. Noroc ca ne-am trezit repede.

Fara Rege Romania mai poate trai Dar fara mitocanie niciodata

Cele ce urmeaza nu constituie o pledoarie pentru fostul suveran. Nu! Este, mai degraba, o poveste despre sansa si norocul unora de a fi invatat ca bunul-simt este mai presus de orice, dar si despre nenorocul altora de a nu putea intelege ca, dincolo de onoare, nu mai exista decat un hau negru, unde, odata prabusit, nu te mai poti catara inapoi.

Banul de pe burta mortului

Teoretic, asa ar sta lucrurile. Nu insa si pentru romanul de conjunctura, care a imbinat perfect piosenia sugerata de doliu, cu goana bezmetica prin mall-uri, in chiote vesele, in dorinta de a-si face matul ca burlanul la vreo dugheana cu carnati si maioneza. Romanul cu diploma de patriot in buzunar, a doua zi dimineata, a gasit cu cale ca cea mai buna stire este sa se laude cu audientele inregistrate de postul lui de televiziune in urma transmisiei tristului eveniment. Romanul de conjunctura n-a ratat nici ocazia de a sta comod pe scaun, ca la teatru, in timp ce capetele incoronate, diplomatii si demnitarii stateau in picioare, pastrand un momet de reculegere. Asta nu-l va impiedica insa sa aiba alocutiuni zemoase despre simbolul Regelui, ori de cate ori i se iveste prilejul. De asemenea, la nici o ora de la terminarea procesiunii funerare, marii patrioti ai neamului dezbateau deja cum va fi impartita averea celui pe care, pana atunci, il iubisera cu ochii inlacrimati de durere. Romanul de conjunctura, pios si trist al naibii, deschidea, in direct, batalia pentru banul de pe burta mortului.

Fiecare cu Istoria lui

Nici in Parlament nu se va schimba ceva. O fi murit Regele, hai ca ne pare rau daca trebuie, dar cat sa mai pastram solemnitatea? Sa nu facem circ pe mai departe, sa nu urlam, sa nu tropaim si sa nu ne amenintam? Tinerii patrioti cu atestat sa nu mai puna de vreun protest cu tingiri si linguri, pe tema Justitiei? Ce daca e la doar o zi dupa doliu? Regele a murit, tot regretul, daca asa ziceti voi ca trebuie, dar mahalaua trebuie dusa pana la capat. Ce, nu e de ajuns ca am strigat si noi pe strada niste chestii cu monarhia? Liberalii ii vor acuza pe pesedisti ca sunt urmasii comunistilor, adica aia care l-au silit sa abdice. Pesedistii nu vor pierde prilejul sa le dea peste nas ca partidele istorice au tras in taranii rasculati la 1907, deci, pe vremea monarhiei. Si daca nu au facut-o ele a facut-o armata, la ordinul unui rege. Sau cu acordul lui, nu se stie prea bine, caci istoria e grea. Nu noi, vor urla penelistii, ci voi, comunisti vopsiti in democrati, ati impuscat taranii la Vadu Rosca, in 1957. Fiecare va lua din Istorie partea care ii va conveni, cu Rege sau fara Rege. Inclusiv cu comunisti deghizati care s-au opus venirii lui in tara si care acum s-au prefacut ca sufera, turuind vorbe impresionante. De ce? Pentru ca tara asta, fara mahala, fara romani de conjunctura si patrioti de ocazie se numeste ca nu exista.

author avatar
Valentin Boeru
1.577 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger