AcasăNewsReferendumul, transat pe 21 august

Referendumul, transat pe 21 august

Judecatorii constitutionali au decis, ieri, sa devanseze termenul pana la care Guvernul trebuie sa trimita listele electorale permanente.

SCHIMBARE. Precizarile Curtii Constitutionale inclina balanta in favoarea lui Basescu

Curtea Constitutionala s-a sucit. Desi, initial, a cerut Executivului sa-i transmita listele electorale permanente pe 31 august, ieri, judecatorii au revenit, stabilind ca termen data de 21 august.

Erata salvatoare, legala

Pe langa dezbaterile aprinse privind modul in care se poate decide invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui –  majoritate simpla a plenului Curtii sau cu votul a doua treimi,  CCR a stabilit ca judecatorul Stefan Minea era indreptatit sa transmita rectificarea la Monitorul Oficial in privinta motivarii Curtii pe referendumul din 29 iulie, intrucat acesta era atat judecator raportor, cat si judecator de serviciu. Precizare ce spulbera orice suspiciune asupra eratei indelung contestata de USL, ceea ce inseamna ca romanii din strainatate vor fi luati in calcul la stabilirea cvorumului pentru referendum. Stare de fapt care inclina clar balanta in favoarea lui Traian Basescu, avand in vedere ca la scrutinul din 29 iulie pragul electoral nu a fost atins.

author avatar
National
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger