AcasăNewsReferendumul privind suspendarea presedintelui, 95 milioane de lei

Referendumul privind suspendarea presedintelui, 95 milioane de lei

Romanii sunt asteptati la urne pe 29 iulie

Referendumul privind demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte va avea loc pe 29 iulie si va costa 95 de milioane de lei. Romanii vor vota doar cu „da” sau „nu”.

Romanii sunt asteptati la urne pe 29 iulie

Romanii sunt asteptati pe 29 iulie la referendum, pentru a-si prezenta optiunea referitor la demiterea presedintelui, organizarea votarii urmand sa coste statul roman 95 milioane de lei, aproximativ 21 milioane de euro, banii urmand sa fie alocati din Fondul de rezerva bugetara.

Alegatorii isi vot putea exercita dreptul de a vota oriunde in tara, nemaifiind necesara prezentarea intr-o anumita circumscriptie electorala.

„Din punct de vedere organizatoric, cred ca lucrurile sunt mult mai simple : este un singur buletin de vot, o intrebare foarte simpla «Da» sau «Nu», se poate vota in toata tara, nu mai exista obligativitatea de a vota doar in circumscriptia electorala”, a declarata Victor Ponta, citat de B1 TV.

Votul urmeaza sa se desfasoare pe 29 iulie, in intervalul orar 8.00 – 21.00, campania electorala a presedintelui suspendat urmand sa se incheie pe 28 iulie, ora 7.00.

author avatar
Ionut Zgimbau
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger