AcasăNewsReferendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, monitorizat de Comisia Europeana

Referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, monitorizat de Comisia Europeana

Victor Ponta si Serghei Stanisev (foto: rtv)

Oficialii Uniunii Europene vor fi foarte atenti in legatura cu referendumul de suspendare a presedintelui Traian Basescu, de pe 29 iulie, a anuntat liderul PES, CE urmand sa monitorizeze votul romanilor.

Victor Ponta si Serghei Stanisev (foto: rtv)

Comisia Europeana ca monitoriza referendumul privind suspendarea presedintelui Traian basescu, de pe 29 iulie, oficialii Uniunii Europene urmand sa priveasca cu mare atentie modul in care se va desgasura votul romanilor.

Anuntul a fost facut, joi, de la Bruxelles, de Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES). In acest mod, spune el, vor fi eliminate suspiciunile printr-o evaluare obiectiva.

„Nu va fi tolerata incalcarea niciunei reguli a Uniunii Europene si a principiului statului de drept”, a spus Stanisev, citat de Realitatea TV.

Liderul PES a prezentat si motivele supravegherii de catre CE, spunand ca au fost formulate mai multe suspiciuni privind legalitatea procedurilor de organizare a referendumului, lucru pe care liderii europeni doresc astfel sa il elimine.

Totodata si-a arata si spijinul privind Guvernul roman, precizand ca este sigur ca referendumul se va desfasura intr-un mod corect, constitutional, criticand si „oportunismul si ipocrizia” partidelor, acuzandu-le ca ataca si exagereaza situatia politica din Romania.

author avatar
Ionut Zgimbau
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger