AcasăNewsReferendum familie. Decizia luata luni in sedinta CCR

Referendum familie. Decizia luata luni in sedinta CCR

S-a dat unda verde organizarii referendumului privind familia.

Judecatorii Curtii Constitutionale, care se sesizasera din oficiu pe aceasta tema, s-au pronuntat, in sedinta de plen de luni, asupra Legii de revizuire a Constitutiei Romaniei, in sensul redefinirii familiei. Iar dupa ce au discutat pe marginea acestei chestiuni, reprezentantii forului au votat si s-a aflat concluzia. Concret, „Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a constatat ca Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei respecta dispozitiile constitutionale referitoare la revizuire”, din cate s-a transmis intr-un comunicat.

Anterior, PSD anuntase ca luna viitoare, pe 7 octombrie mai precis, se va organiza acest referendum. In cadrul caruia romanii sunt asteptati sa se pronunte daca sunt de acord cu schimbarea formularii actuale, si anume ca familia se intemeiaza pe casatoria intre soti, cu cea a uniunii intre un barbat si o femeie.

author avatar
Cristina Stefan
173 afisari

4 COMENTARII

  1. Poponari? Sparcul existentei voastre familiale se apropie de sfarsit. La 7 octombrie anul dat, 6.000.000 de romani vor vota familia traditiei crestin ortodoxe romane in împreunare dintre un barbat si o femeie cdin care rezulta copii lor asa cum e lasat de pronie.

  2. Art. 271 Noul cod civil ,,Căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul personal şi liber al acestora.” ?

    Constituția României ARTICOLUL 48 ,,(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.” ?

  3. Opiați că PSD urmărește să renunțe la vechile tradiții moștenite de la liderii bolșevici ?

  4. @Remarcați și faptul că legislația referitoare la organizare votului și deciziile CCR, pentr organizarea alegerile stabilesc un termen minim de un an referitor la intrarea în vigoare a modificărilor legislației referitoare la organizarea și desfășurarea alegerilor ? Opinați că și subiectul unui referendumul implică de asemenea o alegere stabilită după exprimarea voturilor ?
    DECIZIA nr.612 din 3 octombrie 2017 referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului ,,17. Se mai arată că, în jurisprudența Curții Constituționale, s-a reținut că stabilitatea dreptului este un element important al credibilității procesului electoral, astfel că trebuie evitată modificarea frecventă sau cu puțin timp (mai puțin de un an) înainte de referendum a legilor în materie, ca expresie a principiului securității juridice. „

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger