AcasăNewsREFERENDUM 2012: Curtea Constitutionala a reluat joi dezbaterile

REFERENDUM 2012: Curtea Constitutionala a reluat joi dezbaterile

Curtea Constitutionala a reluat, joi dimineata, dezbaterile pe marginea referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu, dupa ce cu o zi in urma judecatorii CCR au solicitat informatii de la Ministerul Administratiei si de la Institutul National de Statistica, necesaresolutionarii contestatiilor cu privire la votul din 29 iulie.

Sedinta CCR a inceput joi la ora 9. Intr-un comunicat remis presei miercuri seara, Curtea a precizat ca au fost inregistrate 43 de dosare de la Biroul Electoral Central in legatura cu referendumul privind demiterea presedintelui Romaniei.  „Dupa inregistrare, s-a procedat la analizarea dosarelor, fiind verificate un numar de 18.548 de procese-verbale intocmite de sectiile de votare din tara si strainatate. in acelasi timp, au fost inregistrare trei dosare avand ca obiect contestatii, precum si mai multe cereri din partea cetatenilor cu privire la rezultatul referendumului”, se arata in comunicatul Curtii.

Potrivit documentului, CCR a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor si de la Institutul National de Statistica informatii necesare solutionarii contestatiilor. In sedinta de joi, 2 august, Curtea Constitutionala va continua dezbaterile cu privire la contestatiile depuse laCCR si confirmarea rezultatelor referendumului.

462 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger