AcasăNewsReferendum „pe tancuri” in estul Ucrainei

Referendum „pe tancuri” in estul Ucrainei

Prorusii din Mariupol au mers la referendum pe un tanc capturat de la ucraineni

Duminica s-a desfasurat mult contestatul referendum al prorusilor din 12 localitati din estul Ucrainei, in zgomotul exploziilor si cu tancurile defiland pe strazi.

Prorusii din Mariupol au mers la referendum pe un tanc capturat de la ucraineni

Insa, nimeni nu i-a oprit pe anumiti cetateni din estul Ucrainei sa se duca si sa bage niste bilete in urna. Doar ca intreaga lume, in afara de rusi si „pro”, a anuntat ca nu va tine seama de rezultat.

„Farsa criminala” finantata de Kremlin

Nu-i nimic, urmatorul pas anuntat de separatisti, dupa referendumul pentru „independenta”, este unirea cu Rusia. Kievul a catalogat duminica referendumul din estul Ucrainei drept „o farsa criminala” finantata de catre Kremlin, intr-un comunicat emis de catre Ministerul de Externe. „Referendumul de la 11 mai, inspirat, organizat si finantat de catre Kremlin, este nul din punct de vedere juridic si nu va avea nicio consecinta juridica pentru integritatea teritoriala a Ucrainei”, se arata in comunicat. Numeroase explozii s-au auzit duminica dimineata in apropiere de Slaviansk, unde se desfasura referendumul. Confruntarile dintre separatisti si trupele ucrainene au fost reluate duminica dimineata si  in satul Andriivka, pe „linia frontului”.

Tancuri la Lugansk

Referendumul s-a desfasurat in conditii de razboi. Armata ucraineana a inceput sa mobilizeze tancuri in regiunea Lugansk. Vreo 20 de separatisti au fost ucisi in confruntarile de la Mariupol. Tacurile defilau pe strazi pentru mentinerea oridinii. Vladimir Putin, care zicea ca nu vrea estul Ucrainei, a declarat sambata, ca, totusi, trebuie sa tina cont de „dreptul istoric” si de dorinta unor populatii la autodeterminare. Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a avertizat Rusia ca este pe marginea prapastiei si ar face bine sa dea inapoi.

author avatar
Adina Mutar
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger