Cauta

Redactia unui ziar belgian, evacuata dupa o amenintare telefonica!

Sediul care gazduieste redactia unei cunoscute publicatii belgiene a fost evacuat, duminica la amiaza. S-a intamplat chiar in ziua in care, la Paris, zeci de lideri ai lumii, printre care si acncelarul german, Angela Merkel, si premierul britanic, David Cameron, au participat la „Marsul Solidaritatii”, organizat dupa atentatul sangeros asupra sediului redactiei saptamanalului „Charlie Hebdo”.

(captura site Le Soir)

Masura evacuarii a fost luata ca urmare a faptului ca, pe numarul public al ziarului a sunat un individ, care, potrivit site-ului publicatiei „Le Soir„, s-a recomandat a fi un simpatizant al extremei stangi. Apelantul s-a aratat nemultumit de ceea ce el a considerat o mediatizare in exces, in ultimele zile, a atacului asupra revistei franceze de satira Charlie Hebdo””, subiect care a fost, de altfel, de miercuri incepand, printre cele mai urmarite in intreaga Europa, dar si in lumea intreaga, in general.

Mai mult, cum individul a lasat sa se inteleaga ca in interiorul redactiei din Bruxelles s-ar putea produce o explozie, atat angajatii ziarului, cat si celelalte persoane aflate in cladirea respectiva au fost rugate sa paraseasca imobilul, iar la fata locului au fost chemati politistii, dar si expertii genisti. Acestia din urma au fost singurii in masura sa spuna daca amenintarea a fost una falsa, ori a existat vreu potential pericol de incidente grave.

Alerta are loc in contextul marsului organizat la Paris, ca urmare a atacului sangeros asupra redactiei publicatiei franceze, in urma caruia au murit 12 oameni, dar si a altor manifestari de violenta care au ingrozit, in ultimele zile, Franta, dar si lumea intreaga.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version