AcasăNewsRectificare bugetară. Cîțu a anunțat deficitul estimat și câți bani merg la...

Rectificare bugetară. Cîțu a anunțat deficitul estimat și câți bani merg la Sănătate și Muncă (VIDEO)

Cîțu a ieșit iar la atac la adresa PSD: ”Este condus de vâslașul lui Dragnea, Ciolacu "Ecologistul"”

Până să ajungă să fie dezbătut proiectul în ședința de Guvern, ministrul Finanțelor a trecut în revistă pricipalele aspecte ce țin de prima rectificare bugetară din 2020. Rectificare făcută mai devreme ca de obicei, dat fiind contextul provocat de COVID-19.

Florin Cîțu a anunțat, din start, că deficitul bugetar estimat pentru aceste an este de 6,7% din PIB. „Vom vedea cum va evolua economia în perioada următoare”, a subliniat liberalul, miercuri după-amiază, de la Palatul Victoria.

Fondul de rezervă va fi suplimentat cu 3 miliarde de lei, a punctat Cîțu, înainte de a explica faptul că din acest fond s-ar putea lua bani în cazul în care e nevoie de resurse pentru șomajul tehnic suplimentar, pentru sănătate sau autoritățile locale, până la o viitoare rectificare bugetară.

Totodată, Cîțu a anunțat că Ministerul Muncii va primi, după rectificare, 8,1 miliarde lei, iar cel al Sănătății 3,8 miliarde de lei.

Ministrul a precizat, totodată, că nu vor fi creșteri de taxe în acest an.

author avatar
Cristina Stefan
176 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Bă o fi bine, ? Câți datornici ați văzut voi că le e bine și sunt sănătoși, ?
    Probabil că liberali ar trebui să îi lase, pe Ponta, pe Cioloș , pe Barna, să guverneze, că ăia au aratat că reușesc să gestioneze economia și finanțele și fără deficite bugetare, ?

  2. @ Opinați că ar putea fi realizate și niște evaluări despre datoriile statelor și îmbolnăviri, ? De exemplu, chiar și despre evoluția îndatorării și bolile populației și chiar și despre reacțiile și pierderile la epidemii și pandemii, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger