Cauta

Recrutii ISIS sunt toba de carte

Potrivit unui raport al Bancii Mondiale, strainii care se alatura gruparii teroriste Statul Islamic sunt ”departe de a fi niste analfabeti” usor de manipulat, cum tinde sa creada majoritatea opiniei publice.

Intelectualii ”Califatului ” se cer cel mai des la actiuni kamikaze

”Gruparea terorista nu cauta sa recruteze persoane straine din paturile sarace si putin informate, ci dimpotriva”. Cei ce se alatura Daesh au un nivel de educatie mult mai ridicat decat s-a crezut, se arata in studiul amintit, care se bazeaza pe o scurgere de informatii interne ale ISIS, privind profilurile a 3.803 jihadisti. ”Una din cele mai importante concluzii este ca cei in cauza au un nivel de educatie mediu si peste mediu”, a constatat Banca Mondiala, in raportul sau publicat miercuri. S-a constatat ca, in perioada 2013-2014, cei mai multi recruti erau absolventi de liceu sau studii secundare (43,3%). O parte importanta si-a continuat studiile pana la universitate (25,4%). Doar 13% nu au mers mai departe de scoala primara si doar 1,3% s-au declarat nestiutori de carte. Un procent de 16,3% nu a oferit infiormatii cu privire la studii. ”Recrutii ISIS care provin din Africa, sudul si sud-estul Asiei si din Orientul Mijlociu sunt semnificativ mai educati decat compatriotii lor. Majoritatea aau afirmat ca aveau slujbe bune inainte de a se alatura gruparii teroriste”, explica Banca Mondiala. Motivatiile acestor oameni sunt ”diverse”: de la dorinta de a administra gruparea, la suicid sau pur si simplu din dorinta de a lupta. ”Proportia celor care doreau sarcini administrative dar si cea a candidatilor la acte kamikaze era mult mai mare in randurile celor cu studii”, mentioneaza studiul, care concluzioneaza ca ”marginalizarea pare a fi un risc pentru radicalizare”, punctand si asupra fenomenului somajului, ca una din cauzele ”angajarii” la ISIS.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version