AcasăNewsRecordul iernii la ger: -32,5 grade Celsius, azi-dimineata la Intorsura Buzaului!

Recordul iernii la ger: -32,5 grade Celsius, azi-dimineata la Intorsura Buzaului!

Statia meteo de la Intorsura Buzaului, judetul Covasna, a inregistrat, miercuri dimineata, cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna: minus 32,5 grade Celsius, in timp ce in Harghita minima iernii – minus 27 de grade Celsius – a fost consemnata la Miercurea Ciuc si Joseni.

Potrivit reprezentantilor Statiei de meteorologie de la Intorsura Buzaului, temperaturile au coborat, miercuri dimineata, pana la minus 32,5 grade Celsius in aer si minus 34 de grade Celsius la sol, fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta iarna. Ger a fost, miercuri dimineata, in tot judetul Covasna, minimele inregistrate fiind de minus 27 de grade Celsius la Sfantu Gheorghe, minus 26 de grade Celsius la Baraolt si minus 24 de grade la Targu Secuiesc. Aceasta este a cincea zi, consecutiv, cu valori sub minus 26 de grade Celsius in judetul Covasna.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata la Intorsura Buzaului a fost de minus 36 de grade Celsius, in februarie 2005. Si in judetul Harghita temperaturile au scazut foarte mult. La Miercurea Ciuc si Joseni miercuri dimineata mercurul termometrelor a coborat pana la minus 27 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta iarna in judetul Harghita. Meteorologul Tanko Karoly de la Statia Miercurea Ciuc a declarat ca temperatura a scazut pana la minus 27 de grade Celsius in intervalul 7.30-8.30. „Este cea mai scazuta temperatura pe care am consemnat-o in aceasta iarna in judet”, a afirmat Tanko Karoly, adaugand ca aceeasi valoare termica a fost inregistrata si la Statia meteo din localitatea Joseni.

Gerul aspru a fost resimtit de locuitorii intregului judet Harghita, temperaturile minime inregistrate in cursul diminetii de miercuri fiind de minus 26 de grade Celsius la Toplita, minus 22 de grade la Odorheiu Secuiesc si minus 19 la statia meteo Bucin. In noaptea de marti spre miercuri, opt persoane din Harghita au fost duse de jandarmi la adaposturile de noapte din Toplita, Odorheiu Secuiesc si Miercurea Ciuc. La Toplita, jandarmii au cumparat alimente si le-au dus persoanelor fara adapost mancare calda. Minima absoluta a lunii februarie in Harghita, de minus 35 de grade Celsius, a fost consemnata in anul 1987.

author avatar
Ciprian Purice
667 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu e de mirare, i-mi aduc aminte acum vro 26-27 ani era 36 grade in maramures,m -36.Ianuarie nu e gerar¿

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger