AcasăNewsRECORD negativ pe soselele din Romania! Ce au descoperit politistii!

RECORD negativ pe soselele din Romania! Ce au descoperit politistii!

Politistii de la Rutiera au declansat o actiune de amploare, menita sa reduca numarul accidentelor pe soselele din Romania. Iar un prim rezultat este unul ingrijorator. Intr-o singura zi, au fost inregistrate aproape 5.000 de cazuri de soferi care au apasat prea mult pedala de acceleratie, depasind limita legala!

Viteza si abaterile in trafic pot cauza accidente grave, carora ajung sa le cada victime oameni nevinovati. Pentru a preveni evenimentele rutiere nedorite, oamenii legii au demarat, in perioada 15-17 noiembrie, o actiune preventiva, menita sa reduca numarul incidentelor in trafic tocmai prin atragerea atentiei conducatorilor auto asupra pericolului reprezentat de viteza prea mare.

Astfel, au fost mobilizati pe strazi politisti de la brigazile rutiera si ordine publica si au fost montate radare pe drumurile din tara. Doar vineri, in prima zi a actiunii, oamenii legii au aplicat o multime de amenzi soferilor care nu au respectat legea. „In urma abaterilor depistate in trafic, au fost aplicate 8.485 de sanctiuni contraventionale prevazute de O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, respectiv 4.772 pentru viteza, 98 pentru depasire neregulamentara, 26 pentru consum de alcool si 3.589 pentru alte abateri”, precizeaza reprezentantii Politiei Romane, prin intermediul unui comunicat.

Nu mai putin de 296 de conducatori auto au ramas fara permis, 80 dintre ei pentru ca au condus cu viteza, 31 pentru ca au urcat la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice, iar 93 pentru ca au ales sa depaseasca neregulamentar alte autoturisme aflate in trafic.

234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger