AcasăNewsRecord de participare la pelerinajul de la Iași. Câte persoane au trecut...

Record de participare la pelerinajul de la Iași. Câte persoane au trecut deja pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

pelerinaj

Pelerinajul de la Iași de Sânta Parascheva înregistrează un record de participare. Peste 230.000 de persoane au trecut până sâmbătă dimineață prin fața raclei cu moaște.

Peste 10.000 de pelerini au fost în coadă încontinuu pe culoarul amenajat pe străzile din apropierea Catedralei Mitropolitane din Iași, toată noaptea de vineri, iar până sâmbătă seara se așteaptă ca numărul credincioșilor care să se fi rugat la racla sfântă să ajungă la 300.000, așa cum autoritățile au anunțat încă de la începutul pelerinajului de la Iași.

Peste 230.000 de persoane au trecut pe la racla cu moaște

Pelerinajul se va încheia duminică, iar racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva urmând să fie reintrodusă în interiorul catedralei.

În anul 2019, înainte de pandemie, s-a înregistrat cel mai mare număr de oameni care au mers la Iași pentru pelerinaj, de aproape 200.000, transmitea la acea vreme PRO TV.

15.000 de credincioși la slujbă

Peste 15.000 de oameni au asistat, vineri, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, în cadrul căreia Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a oferit distincţia „Crucea Sfântului Iosif cel Milostiv” mai multor persoane implicate în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina.

În finalul slujbei, la care au participat zeci de preoţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, le-a spus credincioşilor că arma cea mai importantă este rugăciunea. Înaltul prelat i-a îndemnat pe cei prezenţi să se roage seara şi pentru cei afectaţi de războiul din Ucraina.

După slujbă, Primăria a împărţit 85.000 de sarmale pelerinilor veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării.

author avatar
Andreea Vlad