AcasăNewsRecord: cel mai mare mozaic din pahare de cafea

Record: cel mai mare mozaic din pahare de cafea

Cel mai mare mozaic din lume realizat din pahare de cafea, care reproduce masca mortuară şi chipul faraonului Tutankhamon, a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness. Evenimentu la fost organizat în curtea Marelui Muzeu Egiptean (Grand Egyptian Museum – GEM), construit în proximitatea Marei Piramide din Giza.

„Mozaicul care reproduce masca faraonului Tutankhamon este realizat din 7.260 de pahare de cafea, un plus pentru GEM, a cărui inaugurare este aşteptată de lumea întreagă la sfârşitul anului 2020”, a declarat Mostafa Waziri, secretar-general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi din Egipt.

Cu o suprafață de 60 de metri pătrați, mozaicul depășește precedentul record Guinness în materie, stabilit în 2012 în  Statele Unite.

Mozaicul American, care a reprodus chipul legendarului cântăreţ Elvis Presley, a inclus 5.642 de pahare de cafea şi avea o suprafaţă de 37,24 metri pătraţi. GEM va avea o suprafaţă totală de 500.000 de metri pătraţi şi va fi cel mai mare muzeu din lume care va expune artefacte provenite dintr-o singură civilizaţie. Marele Muzeu Egiptean va găzdui o colecţie alcătuită din peste 100.000 de artefacte, dintre care 3.500 au aparţinut faraonului Tutankhamon.

 

author avatar
Bogdan Borcea
209 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oferta convenabila in anul 2020. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC dupa ce ne contactati la adresa de e-mail:stanciustela503@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger