AcasăNewsRecomandarile medicilor pentru zilele cu fluctuatii frecvente de temperatura

Recomandarile medicilor pentru zilele cu fluctuatii frecvente de temperatura

Avand in vedere ca joi vremea s-a mai racit fata de primele zile ale saptamanii, cand au fost temperaturi mai degraba primavaratice, ca au aparut si ploile, dar si vantul, dar si ca dupa acest interval capricios vor reveni valorile placute in termometre, medicii fac o serie de recomandari populatiei, in asa fel incat sa se evite riscul contractarii de afectiuni respiratorii.

In ziua in care s-a confirmat si primul deces din acest sezon cauzat de virusul care provaca asa-numita „gripa porcina”, in persoana unui tanar in varsta de 38 de ani, din capitala, un barbat care ar fi aut si alte probleme medicale, din directia Ministerului Sanatatii (MS) au venit cateva recomandari -atat pentru copii, cat si pentru adulti si persoane varstnice, valabile in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura.

Principalele sfaturi ar fi ca oamenii „sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal, pentru evitarea imbolnavirilor”, din cate se mentioneaza intr-un comunicat al MS.

Totodata, specialistii recomanda ca in acest interval sa se evite pe cat posibil zonele aglomerate, dar si ca oamenii sa nu stea prea mult in frig, in cazul in care temperaturile scad simtitor. O astfel de recomandare – asociata cu evitarea deplasarilor- se adreseaza indeosebi persoanelor varstnice, si mai ales celor care se stiu cu probleme cardiace si respiratorii.

De mare folos este spalarea mainilor cu apa si sapun. La fel de utila este si „folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa”.

Nu in ultimul rand, alimentatia cat mai sanatoasa este foarte importanta. Specialistii recomanda o alimentatie cat mai bogata in legume si fructe, dar si in alimente cu proteine, precum si odihna corespunzatoare. Nici miscarea- fie ca e vorba de mers pe jos, sau de practicarea unor sporturi- nu ar fi de neglijat.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger