AcasăNewsRecomandarile CFR Calatori adresate persoanelor care circula cu trenul cand e canicula

Recomandarile CFR Calatori adresate persoanelor care circula cu trenul cand e canicula

Cum s-a intamplat si in cursul zilei trecute, ca urmare a caldurii, si miercuri trenurile de calatori, dar si cele de marfa vor circula cu viteza redusa cu 20-30 de kilometri/ora, avand in vedere ca la nivelul solului temperaturile sunt cu mult mai mari decat cele din aer si exista riscul dilatarii sinelor.

Avand in vedere ca si in cursul zilei de 8 iulie temperaturile se mentin foarte ridicate, in acest sens fiind in vigoare atentionari COD ROSU pentru judetele Arad si Bihor, PORTOCALIU pentur alte 18 judete din vestul si estul tarii, si GALBEN in rezul zonelor tarii, inclusiv in Capitala, reprezentantii CFR Calatori le recomanda calatorilor sa aiba in vedere anumite aspecte, in momentul in care pleaca la drum in conditii de caldura extrema.

Subliniind din capul locului ca se incearca- in tot acest interval- mentinerea pe parcurs a vagoanelor care au instalatii de climatizare, ca urmare oferirea unor conditii cat mai bune de transport, reprezentantii companiei amintite explica, prin intermediul aceluiasi comunicat, faptul ca pot aparea si situatii neprevazute.

Drept urmare, CFR Calatori le recomanda persoanelor „cu sensibilitate crescuta la caldura sau care sufera de anumite afectiuni sa ia masuri suplimentare la efectuarea calatoriilor in perioadele cu temperaturi ridicate”, dar si, in general, calatorilor sa incerce sa aiba la ei o sticla cu apa. In cazul unor situatii nedorite, respectiv daca un pasager se simte rau, calatorii sunt indemnati sa anunte cat mai repede personalul din trenul respectiv.

author avatar
Cristina Stefan
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger