AcasăNewsRecomandarea MAE adresata romanilor care pleaca in Grecia

Recomandarea MAE adresata romanilor care pleaca in Grecia

(foto: wikipedia)

Aveti in plan sa plecati in Grecia in urmatoarele zile, semn ca nu va temeti de criza financiara cu care se confrunta acest stat? Daca da, e bine sa tineti cont de un amanunt esential, pentru a nu avea parte de emotii nedorite!

(foto: wikipedia)

Avand in vedere ca sezonul estival e in toi si nu sunt deloc putini romanii care aleg Grecia ca destinatie pentru vacanta de vara, reprezentantii MAE au un sfat pentru turistii romani care aleg sa calatoreasca, in aceste zile, catre statul elen. De fapt, recomandarea nu se adreseaza doar turistilor, ci in general romanilor care au in plan sa strabata teritoriul elen, in acest interval, mai ales ca s-a anuntat  ca bancile vor fi inchise intreaga saptamana in contextul problemelor cu care se confrunta acest stat.

Asadar, e important sa tineti cont de faptul ca reprezentantii ministerului condus de Bogdan Aurescu au anuntat, prin intermediul unui comunicat, faptul ca „recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Grecia sa aiba asupra lor suficienti bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor in eventualitatea unor intreruperi ale activitatilor bancare in aceasta tara”.

Nu in ultimul rand, in contextul in care inca de ziua trecuta, la televiziunile din intreaga lume au fost prezentate imagini cu cozile indelungi formate de elenii care au asteptat perioade bune de timp pentru a le veni randul la bancomat si a putea scoate banii pe care ii aveau pe card, e bine sa tineti cont ca astfel de situatii se pot repeta. Ca urmare, Ministerul de Externe de la Bucuresti „atentioneaza asupra duratelor mari de asteptare provocate de suprasolicitarea serviciilor bancare din Grecia”.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger