AcasăNewsRecomandare oficială într-un județ din România: Persoanele care se întorc din concediu...

Recomandare oficială într-un județ din România: Persoanele care se întorc din concediu să se izoleze şapte zile la domiciliu

Recomandare oficială într-un județ din România: Persoanele care se întorc din concediu să se izoleze şapte zile la domiciliuRecomandare oficială într-un județ din România: Persoanele care se întorc din concediu să se izoleze şapte zile la domiciliu

Autoritățile dintr-un județ din România recomandă localnicilor care își petrec vacanța sau concediul în anumite zone aglomerate din țară să se izoleze la domiciliu itmp de șapte zile la întoarcere.

Prefectul județului Satu mare le recomandă celor care se întorc din concedii petrecute în zone aglomerate să se izoleze la domiciliu timp de şapte zile. În plus, Radu Bud le recomandă și efecturarea testului de coronavirus la terminarea celor șapte zile de carantină.

Recomandare oficială: Carantina timp de șapte zile

„Prefectul Radu Bud recomandă sătmărenilor care aleg să îşi petreacă concediile de odihnă în destinaţii turistice aglomerate ca, la revenirea din concediu, să se izoleze la domiciliu pentru o perioadă de şapte zile, după care să efectueze un test de tip PCR înainte de a se reîntoarce la locul de muncă pentru a preveni o eventuală propagare a virusului SARS-CoV-2 în comunitate”, potrivit unui comunicat al instituției.

Primul oraș din România care a fost plasat în carantină

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a semnat duminică ordinul prin care se instituie carantina, pentru o perioadă de 14 zile, în cazul orașului Făget și al satelor aparținătoare – Bichigi, Temerești și Colonia Mică, din județul Timiș.

Măsura dispusă prin ordinul semnat de către Raed Arafat se aplică din 26 iulie, ora 19.00.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a explica că în cazul de față s-a avut în vedere analiza epidemiologică de la nivelul orașului amintit. „Ținând cont că situația e delicată, 47 de persoane pozitive și personal medical (…) s-a luat această decizie, decizie care a fost transmisă la nivel național și așteptăm astăzi ordinul comandantului Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, menționa acesta duminică.

De asemenea, și localitatea Cartojani, din județul Giurgiu și Gornet, din județul Prahova, au fost plasate în cursul săptămânii trecute.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger