AcasăNewsRecomandare oficiala: grasii sa vina mai tarziu la serviciu

Recomandare oficiala: grasii sa vina mai tarziu la serviciu

Un studiu recent a aratat ca Marea Britanie este una din cele mai grosofobe tari din Europa. 28% din populatia britanica este obeza.

Vine de la directorul de resurse umane al Institutului de Studii de Ocupare a Fortei de Munca din Regatul Unit. La Congresul european pentru obezitate, care a avut loc la Viena, saptamana trecuta, profesorul Stephen Bevan a listat o serie de recomandari pentru a lupta contra discriminarii carea ii cad victime persoanele obeze la locul de munca.

Un studiu recent a aratat ca Marea Britanie este una din cele mai grosofobe tari din Europa 28 din populatia britanica este obeza

In fata a 2000 de medici, Bevan a estimat ca obezitatea trebuie sa fie inclusa printre ”caracteristicile protejate” de Legea britanica privind egalitatea din 2010, unde figureaza varsta, religia, etnia, handicapul, sexul etc. Bevan, consilier guvernamental, a emis mai multe propuneri pentru protejarea grasilor, printre care posibilitatea ca acestia sa vina mai tarziu la munca pentru a ”evita orele de varf” si problemele in transportul public, sa lucreze de acasa, sau sa aiva dreptul de a cere un scaun ”adaptat corpolentei”. Stephen Buvan a estimat si ca obezii ar trebui sa aiva dreptul de a-si actiona in justitie angajatorii ”care le refuza un post sau o promovare din cauza corpolentei”. ”Este ca si cum ati aplica pentru un job si nu-l obtineti pentru ca sunteti femeie”, a comparat consilierul guvernamental.

Propuneri ”ridicole” 

Recomandarile lui Buvan au creat polemica in Marea Britanie. ”Sunt idei ridicole”, a estimat Christopher Snowdon, membru al Institutului de Afaceri Economice. Potrivit lui, aceste masuri nu ar face decat sa  ”creasca si mai mult adversitatea fata de persoanele obeze” din partea colegilor lor de munca. ”A fi gras nu este un handicap”, a spus Snowdon, ”iar majoritatea acestor oameni vin la serviciu cu masina, deci este greu de inteles de ce persoanele obeze ar avea dreptul sa vina cu o ora mai tarziu decat restul”. Snowdon a mai spus ca aceste recomendari sunt ”limitate”. ”Daca persoanele obeze au dreptul la anumite privilegii, de ce sa nu le acordam si fumatorilor, alcoolicilor sau dependentilor de jocuri de noroc?”.

author avatar
Tudor Borcea
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger