AcasăNewsReclamatiile curg garla la firmele de asigurari !

Reclamatiile curg garla la firmele de asigurari !

Autoritatea de Supraveghere Financiara realizeaza un Top 10 al celor mai reclamate societati de asigurare. Primele trei locuri sunt ocupate de Asirom VIG, Carpatica Asig si Euroins. Lista continua cu nume importante de pe piata: Omniasig Vig, Allianz-Tiriac, Groupama SA sau Generali Romania. Motivul principal este neplata despagubirilor solicitate, mai ales in cauza politelor RCA.

Doar in primele sase luni ale anului, peste opt mii de pagubiti s-au adresat ASF, insa au fost solutionate doar 4.998 de petitii, o statistica in scadere cu 2% fata de perioada similara a lui 2015. Primele trei companii de asigurari au strans peste 76 la suta din totalul petitiilor inregistrate in primul semestru 2016.

Ce reclama oamenii?

Din solicitarile petentilor,  peste  98 la suta il reprezinta asigurarile generale, din care peste 80 la suta se refera la  neplata despagubilor,  in cauza dosarelor care privesc nerespectarea normelor RCA. De altfel, reclamatiile din segmentul asigurarilor obligatorii auto sunt in crestere cu 4,10%, fata de anul trecut. Petitiile in cazul asigurarilor CASCO sunt in scadere cu 16,5%. Urmeaza, tot in scadere (cu 41,54%) cele referitoare la asigurarile de incendii si diferite daune pentru proprietati

author avatar
Bogdan Borcea
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger