AcasăNews”Rechinul”, de negăsit! 3 țări îl caută

”Rechinul”, de negăsit! 3 țări îl caută

Căutat de procurori, Tudor Florian a plecat cu barca

”Rechinul” Tudor Florian, românul care a speriat o lume întreagă fiind capul unei filiere de traficanți de persoane, est e de negăsit deși procurorii DIICOT au făcut descinderi săptămâna trecută la mai multe locații unde s-ar fi ascuns acesta. Doar că liderul român al grupării de traficanți de persoane din Mexic și care a penetrat granița cu SUA este de negăsit. Conform dosarului, acesta avea legături strânse cu El Chapo Guzman, care acum se află în detenție.

Căutat de procurori Tudor Florian a plecat cu barca

Anchetatori de pe două continente şi-au unit forţele să prindă cea mai puternică reţea de trafic de persoane, dar le-a scăpat printre degete chiar liderul clanului. Suspectul, poreclit ”Rechinul”, este căutat în Mexic şi se bănuieşte că a dispărut cu vasul de croazieră pe care îl deţine. Presa internaţională scrie chiar că individul din Craiova ar avea legături cu baronul drogurilor din Mexic,  El Chapo. Procurorii au strâns mai multe probe iar mărturia unei românce a fost cutremurătoare. Femeia, mama unui român ucis la comandă în Mexic, a făcut mărturii tulburătoare despre modul de operare al rețelei. Mai mult , un ofiţer acoperit din DCCO susţine că „din cercetări a rezultat că o singură echipă formată din doi, trei membri putea să obţină venituri ilicite între 50 şi o sută de mii de dolari”. Dealtfel, conform anchetatorilor sumele stânse de rețea duceau la aproximativ 20 de milioane de euro pe lună. Astfel că, Tudor Florian a adunat o avere de aproape o sută de milioane de dolari prin ameninţare, furt, trafic de persoane şi clonare de carduri bancare. Procurorii spun că banii erau scoşi de pe cardurile false, de oamenii pe care reţeaua din Oltenia îi avea în SUA, India, Paraguay, Indonezia. Cu o parte din sume, clanul şi-a construit blocuri şi vile în România. Potrivit DIICOT, cu sprijinul unor vameşi şi avocaţi din Florida, ”Rechinul” fabrica acte pentru români pe care-i trecea graniţa prin Mexic, ca să-i exploateze fizic. Ofiţerul DCCO spune că ”Rechinul” crease o adevărată divizie tehnică în Cancun prin care trimiteau români în SUA. Pentru asta recruta cetăţenii români având cunoştinţe în IT, care aveau rolul de a confecţiona elemente de ATM care ulterior erau montate în anumite zone din Cancun. Acest dosar a fost întocmit și cu ajutorul FBI.

author avatar
Ramona Feraru
3.460 afisari

2 COMENTARII

  1. Fiscul nu s-a sesizat cu ce bani sunt construite blocurile, vilele, dobândite mașinile? Un control conform legii, care nu se respecta in țara, ar stopa astfel de cazuri. De la bonul fiscal pana la munca la negru, venituri nedeclarate, totul trebuie stopat. Este plină țara de construcții urate, străzi făcute in bătaie de joc, nu vreau sa scriu cuvinte urate, dar o fac pentru a scurta comentariul, cineva mi-a spus cu ani in urma, ca peste tot găsești un gunoi, o floare, un gunoi, o floare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger