AcasăNews"Rechin" mare, prins la Bucureşti: finanțator al grupării teroriste Hezbollah, arestat!

„Rechin” mare, prins la Bucureşti: finanțator al grupării teroriste Hezbollah, arestat!

Un avocat din Elveţia merge de la "bal" la "spital". A vrut să se relaxeze la birou, dar s-a trezit dat în judecată de secretara lui. De ce? Pentru că "defila" doar în şosete prin faţa ei.

Mohammad Ibrahim Bazzi, aflat pe lista celor mai căutați teroriști din lume, a fost prins vineri la București.

Bărbatul cu dublă cetățenie, libaneză și belgiană, era unul dintre finanțatorii cheie ai grupării teroriste Hezbollah.

Bazzi era un ”terorist global”

Bazzi era catalogat drept ”terorist global” de către autoritățile americane încă din 2018, când s-a pus o recompensă de zece milioane de dolari pentru orice informație care ar fi dus la prinderea lui. Bărbatul a finanțat de-a lungul anilor cu milioane de dolari gruparea teroristă Hezbollah.

El ar fi creat o rețea de companii fantomă pentru a ascunde originea fondurilor și pentru a-și ascunde relațiile cu Hezbollah, inclusiv furnizarea de arme și muniții.

Americanii aveau 10 milioane de dolari pe „capul” lui

Acuzațiile împotriva lui Bazzi sunt pasibile de o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare pentru fiecare acuzație de spălare de bani și de până la 10 ani pentru încălcarea sancțiunilor americane. Autoritățile americane vor colabora cu omologii lor români pentru a-l aduce pe Bazzi în fața justiției.

Acuzațiile formulate împotriva lui Bazzi și Chahine includ conspirație pentru a determina persoane din SUA să efectueze tranzacții ilegale cu un terorist global și conspirație pentru spălare de bani.

Autoritățile de aplicare a legii din România l-au luat pe Bazzi în custodie după ce acesta a sosit vineri la București, potrivit comunicatului care anunță arestarea sa.

author avatar
Andrei Ștefan
576 afisari

7 COMENTARII

  1. pentru ca Hezbollahu e PRO-IRANIAN,
    stim gargara,
    e vinovat de 80% din imbogatirea uraniului!

  2. Cate state a invadat (cu minciuni se pretexte false) Iranul in ultimii 100 ani versus Statele Unite..adunam ,scădem facem socoteala și declarăm stat terorist câștigătorul.

    • Total de acord, hussar ember, dar istoria o scriu doar învingătorii, a spus cineva, nu spun cine, persoana importanta, dacă ma-ntelegi… vorba lui Nenea Iancu…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger