AcasăNewsRecesiunea globala este aici!

Recesiunea globala este aici!

Speranta unei vieti mai bune s-a dus pe copca

Economia globala ar putea traversa o noua perioada neagra in urmatoarele 18 luni, principalele pietre de moara fiind disparitia „efectului Trump” de pe piata americana, dar si nivelul ridicat al creditelor acordate in ultimul an in China si UE.

Speranta unei vieti mai bune s a dus pe copca

Acestea sunt concluziile unuia dinre cei mai bine cotati analisti ai momentului, Steen Jakobsen, economistul-sef al Saxo Bank, care afirma cat se poate de limpede: „Perpectiva globala la nivel macro este una in care predomina riscul unei recesiuni pentru urmatoarele 12 pana la 18 luni, ca urmare a cresterii nivelului de creditare odata cu inflatia”.

Entuziasmul american e la pamant

Sentimentul de incredere dat de alegerea presedintelui Donald Trump si promisa relaxare fiscala care ar trebui sa se petreaca pe piata americana au inceput sa se risipeasca, iar evolutia pietei este dictata mai mult de o serie de sperante fara acoperire, crede economistul-sef al Saxo Bank. In acelasi timp, China nu da semne ca va reusi sa tureze mai mult motoarele economiei sale tinute in loc atat de gradul mare de indatorare intalnit in randul corporatiilor, cat si de indecizia factorilor politici in fata provocarilor ridicate de politica noii administratii americane.

Europa ramane speranta

Europa este de asteptat sa fie piata care sa intretina cresterea economica in aceste vremuri tulburi, cu performante care ar trebui sa le depaseasca pe cele ale economiei americane in trimestrele al doilea si al treilea, dar evolutia incurajatoare a economiei din zona euro nu poate ridica intru totul economia globala, crede Jakobsen.

China este intepenita

„Un lucru este clar, Asia nu o sa contribuie cu nimic la cresterea economica globala in 2017. China este intepenita. Beijingul nu stie cum sa reactioneze in fata lui Donald Trump, iar acesta din urma a demonstrat inca odata in weekend ca nu este un partener in care sa ai incredere ferma”, zice Jakobsen. Analistul se refera la prima intrevedere a lui Donald Trump cu omologul sau chinez, Xi Jinping, unde s-a discutat problema deficitului comercial inregistrat de SUA in relatia cu China, dar si problema nord-coreeana.

author avatar
Catalin Dumitrescu
338 afisari

1 COMENTARIU

  1. O noua cariera in 2017! Căutăm colaboratori care sa lucreze pe Internet, in timpul liber.Asiguram instruire gratuită pas cu pas. Vino in echipa noastră! Trimite cuvântul APLIC la adresa de e-mail bdjionela@yahoo

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger