AcasăNewsRecensamant "semi-online" in Bucuresti: AFLA cum descarci si unde trimiti formularele completate!

Recensamant „semi-online” in Bucuresti: AFLA cum descarci si unde trimiti formularele completate!

Recensamant semi-online pentru Bucuresti (captura site recensamantromania.ro)

Recensamant „semi-online” pentru Bucuresti: persoanele care nu sunt usor de gasit la domiciliu de catre recenzori pot descarca si completa formularele de pe site-ul creat special pentru acest proces, dupa care le vor trimite la primaria de sector de care apartin fie prin mail, fie prin posta.

Recensamant semi-online pentru Bucuresti (captura site recensamantromania.ro)

Cu trei zile inainte de incheierea procesului de recensamant, bucurestenii care au un program foarte incarcat si nu sunt gasiti acasa de recenzori, pentru a putea completa chestionarele din cadrul procesului de recensamant, afla ca au o noua optiune. Cei care sunt conectati la Internet pot alege o varianta „semi-online” a recensamantului, dupa cum a numit-o Stefan Trica, directorul Directiei de Statistica Demografica din cadrul Institutului National de Statistica, vineri, in cadrul unei conferinte de presa. „Semi-online” inseamna ca formularele nu pot fi completate direct pe site, ci doar dupa ce sunt printate.

„Am creat o procedura numai pentru municipiul Bucuresti, privind inregistrarea persoanelor care sunt disponibile sa raspunda intr-un sistem „semi-online” la recensamant. Asa cum stiti, sunt persoane greu de gasit la domiciliu, iar recenzorii trebuie sa revina de mai multe ori la aceste gospodarii”, a precizat Trica.

Cum procedati pentru a descarca si trimite formularele

„Ca procedura, persoanele care opteaza pentru aceasta metoda trebuie sa trimita un mail la primaria sectorului pe raza caruia locuiesc si sa anunte intentia de a folosi varianta online„, a declarat Trica. Persoana care vrea sa completeze formularele are de respectat, apoi, cativa pasi. „Trebuie sa acceseze www.recensamantromania.ro – sectiunea Instrumentar, de unde isi va putea descarca formularele de recensamant pentru gospodaria persoanelor in cauza. Dupa aceea, formularele vor fi completate”, a spus oficialul INS.

Odata completate, exista trei metode pentru a trimite formularele. „Persoanele in cauza pot alege ca formularele sa fie transmise prin posta, sa fie scanate formularele si trimise pe mail catre primaria de sector, sau sa se duca cu formularele completate la primarie”, a mai declarat directorul Directiei de Statistica Demografica.

In momentul in care Trica a incercat sa faca o demonstratie a acestei proceduri, in fata jurnalistilor prezenti in sala, s-a constatat ca site-ul in cauza avea ceva probleme, in sensul ca se incarca foarte greu.

RECENSAMANT 2011 – Declararea CNP-ului, obligatorie prin lege, anunta MAI

PURTATORUL de cuvant INS, demis dupa ce a spus ca CNP-ul nu trebuie declarat la recensamant

5.388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger