AcasăNewsRECENSAMANT 2011 - Declararea CNP-ului, obligatorie prin lege, anunta MAI

RECENSAMANT 2011 – Declararea CNP-ului, obligatorie prin lege, anunta MAI

Recensamant 2011: declararea CNP-ului e obligatorie

Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda contraventional. Precizarea reprezentantilor Ministerului Administratiei si Internelor vine la doar cateva zile dupa ce purtatorul de cuvant al Institului National de Statistica (INS), Vladimir Alexandrescu, declara ca persoanele care refuza sa declare CNP-ul la recensamant nu risca nicio sanctiune.

Recensamant 2011: declararea CNP-ului e obligatorie

In momentul in care recenzorul va cere sa-i comunicati codul numeric personal, e bine sa faceti acest lucru, altfel riscati sa fiti sanctionati contraventional. Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) precizeaza ca populatia e obligata prin Legea 170/2011 sa anunte aceste date recenzoilor, potrivit Mediafax. „Persoanele [ ….] sunt obligate sa furnizeze, pe propria raspundere, persoanelor care efectueaza inregistrarea in formularele de recensamant datele si informatiile prevazute in programul de recensamant”. „Nerespectarea prevederilor (…) atrage raspunderea contraventionala a celor vinovati”, se mai arata in textul legii.

Datele colectate de recenzori sunt apoi prelucrate si anonimizate, adica numele si prenumele persoanelor nu sunt inscrise in baza de date, potrivit MAI. „In procesul de prelucrare informatiile vor fi utilizate numai in cadrul sistemului informatic statistic national (…) La un an dupa incheierea prelucrarii, formularele cu datele individuale vor fi distruse fizic, conform normelor si procedurilor legale”, anunta reprezentantii Ministerului.

La sfarsitul saptamanii trecute, purtatorul de cuvant al Institului National de Statistica (INS), Vladimir Alexandrescu, declara ca persoanele care refuza sa-si declare codul numeric personal (CNP) la recensamant pot fi inregistrate si fara acesta si nu risca absolut nicio sanctiune. „Nimeni nu este obligat sa-si spuna codul numeric personal la recensamant daca dintr-un motiv sau altul nu doreste sa o faca”, declara Alexandrescu.

Pe 20 octombrie a inceput Recensamantul Populatiei si al Locuintelor. Procesul se va incheia pe 31 octombrie.

1.089 afisari

6 COMENTARII

  1. cei care au refuzat sa declare CNP-ul ,cand inca mai era valabila declaratia purtatorului de cuvant al INS si anume accea ca nu sunt obligati sa declare aceasrta infosrmatie cum au posibilitatea sa furnizeze informatia refuzata recenzorului?e strigator la cer in ce tara traim si cine ne conduce…

  2. Asa este! Suntem bataia de joc a celor care ne conduc!Din moment ce era optional declararea CNP-ului, acum multi care nu l-au declarat ce fac?

  3. E revoltator! Si pana acum s-a facut recensamant,dar nu i-a tb.nimanui niciun CNP sau furnizarea informatiilor legate de locul de munca! Ce vor sa faca cu CNP-urile noastre?? Si de ce ii intereseaza unde si cat lucram??

  4. Se pare ca populatia romaniei este putin cam retardata. Imi pare rau ca folosesc asemenea cuvinte insa o persoana sanatoasa la cap ar trebui sa se gandeasca putin inainte de a refuza sa comunice un CNP care de fapt este un creat de catre institutia unde persoane se inregistreaza pentru a primi un certificat de nastere. Oare nu primaria ti-a eliberat certificatul de nastere? Oare nu politia ti-a facut cardul de identitate?
    Chiar atat de cretini pot fi unii? Din cauza asta merge atat de bine in romania

  5. romani cu mintea inceata….toate astea sunt pt a stii care …cum si ,,unde ne aflam”….intelege-ti voi ce vreau sa spun….vor sa stie tot despre noi….ce naiba e la mintea cocosului….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger