AcasăNewsRecensamant 2011 - Cum arata legitimatiile recenzorilor si ce faci daca nu...

Recensamant 2011 – Cum arata legitimatiile recenzorilor si ce faci daca nu te gasesc acasa!

Recensamant 2011: declararea CNP-ului e obligatorie

Maine incepe Recensamantul 2011. In perioada 20-31 octombrie are loc Recensamantul Populatiei si al Locuintelor, iar locuitorilor li se va cere sa raspunda la circa 100 de intrebari cuprinse in chestionarul cu care se vor prezenta la usa lor recenzorii inscrisi oficial la recensamant.

Inainte de a le solicita sa le raspunda la intrebari, recenzorii, care pot fi recunoscuti initial dupa geanta albastra cu insemnele RPL (Recensamantul Populatiei si al Locuintelor-n.r.) pe care o au la ei, sunt obligati sa se legitimeze. Modelul legitimatiei de recenzor il gasiti atasat. E bine sa stiti ca recenzorul nu are voie sa solicite alte informatii decat cele care fac obiectul recensamantului. Mai mult, odata aflate aceste date, recenzorul este obligat sa le pastreze confidentiale, potrivit avocatnet.ro. Totodata, mai trebuie sa stiti ca exista un numar de patru intrebari la care nu sunteti obligati sa raspundeti, si pentru care nu sunteti pasibili de amenda contraventionala cuprinsa intre 2.000 si 5.000 de lei, pe care o pot incasa cei care refuza sa raspunda la chestionar, sau ofera informatii eronate. Acestea sunt legate de etnia, limba materna si religia persoanei, dar au legatura si cu anumite dizabilitati ale repondentilor, conform b365.ro.

In cazul in care nu sunteti la domiciliu in perioada in care este programat Recensamantul 2011, sunteti sfatuiti sa mergeti la sediul primariei de care apartineti, la Comisia locala de recensamant. „In mod normal, fiecare persoana care apeleaza la acesta comisie merge la primaria de care apartine. Programul acestei comisii este de la 08.00- 20.00, in fiecare zi”, a explicat Vladimir Alexandrescu, directorul de comunicare din Institutul National de Statistica (INS), potrivit evz.ro.

Vezi cum arata legitimatiile oficiale ale recenzorilor Recensamant 2011

author avatar
National
3.169 afisari

3 COMENTARII

  1. sa mearga recensamintul la basescu sa vada citi bani a furat de la noi si ce conturi sia asigurat prin strainatate

  2. cred ca este o incalcare fragranta a drepturle omului
    nu este un recensamant,ci o declaratie de impozit si o cenzurare mai mare decat cea de pe timpul lui ceausescu

  3. spun ei :daca nu sunteti acasa in perioada recensamantului ,mergeti la primarie…etc..eu sunt in italia,lucrez,cum fac sa completez formularul?(deci imi vor da amenda…asta sigur)…aici acest formular l-am completat prin internet iar intrebarile nu sunt atat de multe 20;membri familiei,locul de munca,casa m2 si cam atat….sa va spun drept nici nu cunosc termeni care sunt folositi in formulare(vorbesc de cele romanesti).CUM FAC SA COMPLETEZ ACEST FORMULAR ON LINE?MA POATE AJUTA CINEVA? sau am ramas cain epoca de piatra ca trec aia cu dosarul si te scriu pe hartie……asta azi cand traim in 2011….OARE E POSIBIL ASA CEVA?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger