AcasăNewsRecalcularea pensiilor pentru veniturile in acord global

Recalcularea pensiilor pentru veniturile in acord global

Pensionarii isi pot rotunji pensia daca au lucrat in acord global

Pensionarii pot cere recalcularea pensiilor pentru veniturile obtinute in acord global.  Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit acest lucru prin decretul 19/2011.

Pensionarii isi pot rotunji pensia daca au lucrat in acord global

Decretul ICCJ prevede ca pensionarii pot cere recalcularea pensiilor provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, prin luarea in considerare a formelor de retribuire obtinute in acord global. Potrivit AvocatNet, recalcularea va putea fi solicitata doar daca solicitantii pot dovedi cu acte oficiale ca, pentru veniturile suplimentare pentru munca in acord global, s-a platit contributia de asigurari sociale la sistemul public de pensii. ”Munca suplimentara prestata de cetateni face parte din ceea ce legea a definit ca fiind contributia adusa de fiecare persoana la dezvoltarea societatii”, apreciaza avocatii de la Cuculis&Asociatii, citati de AvocatNet.

Drept urmare, actualii pensionari care au lucrat inainte de 1990 in sistem de acord global si pot face dovada acestui lucru, pot solicita recalcularea pensiei la casele de pensii. Acest lucru va fi benefic si pentru instantele civile, care sunt in prezent sufocate de numeroase procese intentate de pensionari, care vor sa obtina o decizie judecatoreasca pentru recalcularea pensiei.

author avatar
Arpad Dobre
1.126 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger