AcasăNewsRealizarile lui Firea: Criza majora la RADET, in plina iarna

Realizarile lui Firea: Criza majora la RADET, in plina iarna

Sa pui presiune pe o regie aflata in insolventa, iata ce intelege Firea prin grija fata de bucuresteni

Problemele de la RADET sunt arhicunoscute. Pierderile financiare ale regiei de termoficare din ultimii 10 ani au depasit cifra de afaceri a RADET si continua sa creasca. Acestea sunt de ordinul sutelor de milioane de lei. In septembrie 2016, RADET a solicitat deschiderea procedurii de insolventa, dosar nr. 35232/2016, in care se arata ca „datoria catre ELCEN, principalul producator de energie termica, este de 3.600.000.000 lei“.

Sa pui presiune pe o regie aflata in insolventa iata ce intelege Firea prin grija fata de bucuresteni

Bineinteles, problemele financiare duc, inevitabil, la mari tensiuni in cadrul RADET, dar si intre RADET si Primaria Capitalei. Astfel stim ca a propus de-a lungul timpului tot soiul de solutii pentru reducerea pierderilor pe care si cel mai recent primar, Gabi Firea, a refuzat sa le ia in calcul.

Se lasa cu morti

Acum, insa, s-a spart buba: directorul RADET Bucuresti, Razvan Nitu, si-a dat demisia dupa accidentul de luni seara, in urma caruia doi angajati ai Regiei si-au pierdut viata. Cei doi muncitori  lucrau, luni seara,  intr-un canal, la remedierea unei avarii,  pe Bulevardul Iuliu Maniu. Inainte ca oamenii sa poata face ceva, teava s-a rupt complet si din ea au tasnit apa si aburi fierbinti. Barbatul care a fost ranit a reusit sa iasa singur din canal, desi are arsuri pe 80% din suprafata corpului. Abia dupa patru ore pompierii au putut scoate la suprafata si corpul celui de al doilea muncitor. Muncitorul care reusise sa iasa din canal a fost transportat la Spitalul Militar, insa a decedat in cursul zilei de astazi. Potrivit Spitalului Militar, muncitorul RADET a decedat, marti, in jurul orei 12.30. Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. Aflat intre presiunea Primariei si imposibilitatea de a imbunatati situatia de la regie, directorul  Nitu a preferat sa-si dea demisia, ni s-a spus, pe surse.

Dealtfel, RADET este datoare vanduta.Pe data de 5 octombrie 2016, sentinta de deschidere a procedurii de insolventa a fost pronuntata de judecatorul sindic Vasile Fitigau de la Tribunalul Bucuresti. Tabelul preliminar al creantelor a fost publicat de administratorul judiciar Rominsolv SPRL pe 9 ianuarie 2017. Documentul arata ca masa credala acceptata din prima se ridica la 3,83 miliarde lei, dar totalul creantelor invocate de creditori depaseste cifra de 5,3 miliarde lei.

author avatar
Andrei Coman
846 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger