AcasăNewsRealitatea Media si-a cerut insolventa: Pe cand ne uitam la RTV?

Realitatea Media si-a cerut insolventa: Pe cand ne uitam la RTV?

Trustul Realitatea Media si-a cerut insolventa, primul termen stabilit de instanta pentru analizarea acestei solicitari fiind 7 septembrie.

Insolventa Realitatea Media ar putea reprezenta o ruptura intre Sebastian Ghita si Elan Schwartzenberg

Realitatea Media a inregistrat pe 2 septembrie, la Tribunalul Bucuresti, cererea prin care isi cere insolventa. Sebastian Ghita, care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat in octombrie 2010 managementul societatii Realitatea Media, care detine licentele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV si The Money Channel, dar si pentru posturile de radio Realitatea FM si Guerrilla. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Dupa mai multe luni de conflicte intre Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anuntat, pe 29 aprilie, ca a cumparat 91% din actiunile la Bluelink Comunicazione, actionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri detinand in prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vintu au anuntat intr-o conferinta de presa ca tatal lor nu mai este asociat in niciun fel in aceasta afacere.

Sebastian Ghita

Cererea insolventei Realitatea Media ar putea insemna o ruptura intre managerul Sebastian Ghita si actionarul majoritar Elan Schwartzenberg, dar si pierderea licentei de emisie a Realitatea Tv. In aceste conditii, nu ar mira pe nimeni aparitia noului post de stiri RTV.

author avatar
eNational
464 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger