AcasăNewsReacții în lanț după greva de la metrou. Oficialii din Guvern și...

Reacții în lanț după greva de la metrou. Oficialii din Guvern și primarii din Capitală condamnă acțiunea sindicaliștilor

grevaReacții în lanț după greva de la metrou. Oficialii din Guvern și primarii din Capitală condamnă acțiunea sindicaliștilor

Oficialii reacționează rând pe rând după protestul spontan de la Metrorex, care a creat haos în Capitală, vineri dimineață. Acțiunea este ilegală, consideră premierul Florin Cîțu, dar și primarii din București.

Șeful Guvernului susține că greva de la metrou este o acțiune ilegală organizată de un fost deputat PSD care vrea să-și păstreze „sinecurile”. Cîțu i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri urgente.

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri. Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode”, a scris premierul Florin Cîțu pe Facebook.

Nicușor Dan: „Bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”

Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că înţelege dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist.

„În condiţiile grevei de la metrou din această dimineaţă, ADITPBI, prin STB, a suplimentat mijloacele de transport la suprafaţă, astfel încât deplasarea bucureştenilor să fie cât mai puţin afectată. Sper că Metrorex şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vor avea un dialog rapid şi productiv, iar circulaţia cu metroul va fi reluată chiar azi. Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, a scris Nicuşor Dan, tot pe Facebook.

Primarul sectorului 1: „Șantajul Mafiei a ajuns şi la metrou!

După declanşarea protestului spontan de la metrou, Clotilde Armand şi Radu Mihaiu, primarii Sectoarelor 1 şi 2, au reacţionat pe Facebook criticând protestul sindicaliştilor. Potrivit lui Armand, „şantajul Mafiei a ajuns şi la metrou“. „Cei care blochează metroul bucureştean şi se joacă cu destinele oamenilor trebuie să răspundă în faţa legii. Asemenea gesturi de şantaj sunt de netolerat“, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Radu Mihaiu critică protestul şi îl pune pe seama faptului că „şefii de la sindicat nu mai pot face şi ei un ban necinstit de pe urma spaţiilor Metrorex”. „Un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex. Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea. Sau angajații pe care îi reprezintă. Totul pentru cașcaval. Halucinant.”, transmire edilul sectorului 2.

Și Cioloș condamnă protestul sindicaliștilor

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, afirmă, vineri, că ”metroul este al bucureştenilor, nu al unor căpuşari de profesie, care compromit ideea de sindicat”.

„Metroul este al bucureştenilor, nu al unor căpuşari de profesie, care compromit ideea de sindicat şi care se folosesc de angajaţii muncitori şi cinstiţi ai Metrorex pentru a-şi crea avantaje personale. Sa fie clar, metroul din Bucureşti s-a oprit azi dintr-un singur motiv: pentru că ministrul Cătălin Drulă s-a apucat să facă curăţenie la Metrorex, să taie conductele de făcut bani şi reţele de interese care fac ca o companie publică ce îşi acoperă singură abia 30% din cheltuieli să dea mai mult de jumătate din sursele ei de venit către o companie privată controlată de caracatiţa pesedistă”, a scris, vineri, pe Facebook, Dacian Cioloş.

600 de participanți la greva de la metrou

Circulaţia trenurilor de metrou este blocată, vineri dimineaţă, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

„În momentul de faţă sunt circa 600 de participanţi la acest protest. Trebuie menţionat că angajaţii Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal. Acţiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică şi împiedică desfăşurarea în condiţii normale a transportului de călători în Bucureşti. Metrorex îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziţie pentru a opri această ilegalitate”, transmite Metrorex într-un comunicat.

author avatar
Andreea Vlad
231 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sindica catul de la politie
    Sindica catul de la metrou
    Vedeti ce patiti daca sunteti lacomi si nu cotizati la partide ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger