AcasăNewsReactii dupa ce protocolul SRI-PG a fost facut public

Reactii dupa ce protocolul SRI-PG a fost facut public

Odata ce Serviciul Roman de Informatii a facut public, pe site, protocolul de colaborare semnat in 2009, intre SRI (condus la acea vreme de George Maior) si Parchetul General (in fruntea caruia se afla actuala sefa a DNA-ului, Laura Codruta Kovesi), in spatiul public au aparut reactii.

Una dintre ele ii apartine parlamentarului Liviu Plesoianu, cunoscut, intre altele, drept membru al asa-numitei Comisii „Sufrageria”. Social-democratul atrage atentia, intr-un scurt mesaj pe Facebook, asupra unuia dintre articolele prevazut de protocolul de 18 pagini despre care opinia publica a flat vineri in jurul pranzului. „#Protocolul Kovesi-Maior… Mare atentie la Art.22!!! Acolo este cheia! Care au fost acele „cauze complexe”, cate „planuri comune” au fost elaborate și ce continut au avut, ce „sarcini” le-au revenit „partilor”….Cat despre cine ar trebui sa raspunda, scrie negru pe alb chiar in Protocol: totul era aprobat de catre conducerea celor doua institutii!”, suna mesajul postat de Plesoianu.

Totodata, senatorul Serban Nicolae a pus accent pe doua dintre articolele din respectivul protocol – 14 si 16. „Veti observa un lucru foarte important (…) investigatii facute de SRI in cauze penale nu exista potrivit legii (…) practic, au adaugat la lege, au completat Codul Penal printr-o hotarare CSAT si au dat competente de investigatie penala lucratorilor SRI. Aici se vede foarte clar (…) cum s-au produs acele dosare facute la comanda (…)”, a sustinut, intre altele, social-democratul, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

La randul sau, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, membru al Comisiei de control asupra activitatii SRI, de la Parlament, a anuntat ca s-a adresat CSM-ului. „Am sesizat chiar Consiliul Superior al Magistraturii, care sunt singurii abilitati sa poata oferi o opinie clara daca acest protocol afecteaza sau nu independenta justitiei”, a punctat acesta, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Inca nu au aparut reactii dinspre presedintele Iohannis ori dinspre sefii celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, dupa ce acest protocol a fost facut public.

sursa foto: Facebook -Liviu Plesoianu/Serban Nicolae

327 afisari

2 COMENTARII

  1. Cum apreciați totuși „jocul de glezne”, probabil ca o încălzire prelungită” în scopul de a reprezenta schimbări în politică, făcut de Peșoianu și Șerban Nicolae, pe o temă așa de importantă cum este cea propusă în spațiul public de către politicieni ?
    Apreciați că politicienii Pleșoianu și Șerban Nicolae apreciază ca a fi „dosare la comandă”
    cauzele în care instanțele au prounțat decizii definitive la acuzațiile formulate ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger