AcasăNewsReactii dupa ce, aflata in Muntenegru, Dancila a confundat Podgorita cu Pristina...

Reactii dupa ce, aflata in Muntenegru, Dancila a confundat Podgorita cu Pristina (VIDEO)

Noua eroare facuta de catre sefa Guvernului roman chiar in preajma omologului sau muntenegrean a iscat un val de reactii in spatiul public, inclusiv pe scena politica autohtona.

Nici bine nu apucase sa isi declare bucuria de a se afla in prima vizita a unui prim-ministru roman in Muntenegru, ca Viorica Dancila a facut o confuzie de zile mari. Vrand sa faca referire la capitala statului in care se afla, Podgorita, a confundat denumirea orasului cu Pristina, capitala Kosovo. Eroarea a fost corectata rapid chiar de catre persoana care asigura traducerea spuselor Vioricai Dancila.

Chiar si asa, a fost suficient de clar auzita, iar reactiile nu s-au lasat asteptate. Una dintre ele a venit, joi, dinspre PNL, prin vocea purtatorului de cuvant. „De data asta e o chestiune extrem de gravă, pentru ca a confundat capitala (…) unui stat pe care România nu l-a recunoscut oficial. (…) Nu mai e vorba de prostie. Este vorba deja despre un pericol pentru politica externă a României. Cu fiecare deplasare, întâlnire pe care a avut-o doamna Dăncilă a lăsat în urma gafe memorabile”, a punctat Ionel Danca, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Si fostul premier Ponta a facut referire la confuzia acuta de premierul roman. „Cand vine cineva la Bucuresti si spune ca se bucura ca “se afla la Budapesta” ce parerere aveti despre acea persoana?!?! Daca aflati ca acea persoana este Prim Ministru ce parere aveti despre tara ei!?!? Ar fi de ras daca nu ar fi de plans – pacat de Romania – rusine celor care impun si sprijina in continuare asa ceva!”, suna mesajul postat de catre fostul sef al Executivului, pe Facebook.

[youtube]uJEXlhIKPeM[/youtube]

sursa foto: gov.ro

318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger