AcasăNewsReactii dupa atacul american asupra bazei aeriene siriene (VIDEO)

Reactii dupa atacul american asupra bazei aeriene siriene (VIDEO)

Ceea ce s-a anuntat a fi o reactie americana la recentul atac care a ucis zeci de sirieni, multi dintre ei copii, a generat, dupa cum era de asteptat, un val de opinii- unele favorabile demersului ordonat de Trump, altele dimpotriva.

O prima reactie de sustinere a pasului facut de americani asupra bazei aeriene de unde se considera ca ar fi fost lansat presupusul atac chimic de marti a venit din directia Turciei, prin vocea vicepremierului Numan Kurtulmus, care, citat de presa locala, a subliniat ca atacul asupra bazei siriene este „plin de semnificatie si insemnatate”, si ca „salutam aceasta actiune, dar credem ca regimul al-Assad trebuie pe deplin sanctionat de comunitatea internationala”.

Totodata, e de mentionat reactia secretarului de stat britanic Michael Fallon, care a transmis ca guvernul britanic sustine demersul americanilor, catalogand actiunea drept „foarte limitata si cuvenita”, din cate noteaza BBC in pagina electronica.

Iranul, in schimb, a condamnat atacul asupra bazei aeriene Shayrat. Potrivit express.co.uk, ministrul de Externe al acestui stat a catalogat miscarea drept „o incalcare a legislatiei internationale” utilizarea atacului cu arme chimice drept pretext pentru a demara o astfel de actiune, un purtator de cuvant al institutiei transmitand ca demersul de noaptea trecuta nu va face decat sa „complice” situatia din Siria.

[youtube]MB2tnbBq5Mo[/youtube]

178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger