AcasăNewsReactie transanta. Angela Gheorghiu, mesaj pentru Firea si politicienii romani

Reactie transanta. Angela Gheorghiu, mesaj pentru Firea si politicienii romani

Soprana a carei voce si nume sunt faimoase in lumea intreaga, si care peste cateva saptamani va sarbatori 26 de ani de la debutul sau la Covent Garden, a ales sa iasa public cu un mesaj adresat actantilor scenei politice. Totul, dupa momentul de luni seara, de la Arena Nationala.

Episodul care a umbrit sarbatorirea succesului Simonei Halep, pe Arena Nationala, a iscat o multime de reactii in spatiul public. Modul in care spectatorii veniti luni seara pe cel mai mare stadion al tarii pentru a o aplauda pe jucatoarea de tenis pentru reusita sa de la Roland Garros au ales sa o intampine pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, nu a fost trecut cu vederea nici in afara tarii. Edilul i-a inmanat Simonei cheia orasului, insa abia daca s-a inteles ce a spus, pentru ca vorbele sale au fost acoperite de un veritabil cor de fluieraturi din tribune.

Reactiei publicului se adauga si o analiza transanta facuta de Angela Gheorghiu, pe pagina sa de Facebook. Este vorba despre un mesaj amplu, adresat politicienilor, inclusiv edilului Capitalei, careia nu ii mentioneaza numele. „Sunt profund deziluzionata, stimata doamna primar al orasului Bucuresti, pentru ca ati continuat sa va folositi de numele unor mari personalitati, oferindu-le cheia si cetatenia de onoare a Bucurestiului”, isi incepe soprana sirul constatarilor.

„Avand o cariera mondiala din anul 1990 pana astazi, sunt si eu un exemplu pentru elita si intelectualii din Romania ce nu se lasa instrumentalizati de dumneavoastra; da, tin sa subliniez ca am refuzat cheia si cetatenia de onoare a orasului Bucuresti in septembrie 2017 cu ocazia concertului meu, oferit de catre primaria orasului Bucuresti publicului din Romania. Am refuzat aceste onoruri si pe data de 1 decembrie 2017, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. V-am trimis chiar atunci, pe 1 decembrie 2017, un e-mail cu o scuza, crezand sincer ca va urma sa imi oferiti aceste distinctii doar pentru ceea ce reprezint in lumea artei internationale si nu pentru a va putea folosi de numele meu pentru imaginea politica a domniei voastre. Am simtit atunci ca munca si notorietatea mea vor fi instrumentalizate de catre dumneavoastra si de aceea am refuzat”, mai noteaza Gheorghiu.

„Exista multe metode de a onora un artist”

Celebra soprana le cere, practic, politicienilor sa nu mai traga capital de imagine de pe spatele muncii unor personalitati autohtone, iar acestora din urma le recomanda sa se gandeasca bine inainte de a accepta anumite distinctii. „Mi-am dorit intotdeauna si inca imi doresc ca aceste onoruri primite din partea tarii mele sa imi fie oferite numai si numai pentru munca mea si pentru daruirea mea intru arta, pentru cariera ce am avut-o pe intreg mapamondul de 28 de ani. Exista multe metode de a onora un artist. Invit pe toti politicienii romani sa se poarte cuviincios si sa nu se mai serveasca niciodata pentru interesele lor marunte politice de marile personalitati din Romania ce obtin mari succese si victorii! Nu este elegant ca un om politic sa se serveasca in mod public de talentul, succesul si mai ales de munca unei personalitati artistice mondiale. Tin foarte mult sa va asigur ca exista si oameni care tin la demnitatea si la munca lor, dand dovada de o coloana vertebrala solida si care sunt extrem de atenti la imaginea, asocierea si onorabilitatea muncii lor. Recomand fiecarei personalitati in Romania ca in viitor sa cumpaneasca foarte bine inainte de a accepta o astfel de recunoastere”, conchide Gheorghiu.

Simona intampinata cu aplauze, Firea cu fluieraturi

Seara trecuta, Halep a avut parte de o primire demna de o mare campioana, fiind ovationata de miile de oameni aflati pe Arena Nationala. „N-as vrea sa mai plec de pe scena asta, este prea frumos”, a marturisit Simona, multumindu-le celor prezenti pe stadion.

In timp ce Halep a primit plauze cu duiumul, la polul opus s-a situat primirea de care a avut parte primarul Capitalei. Imaginile sunt concludente:

[youtube]7kquU_1_Amw[/youtube]

sursa foto: facebook.com/angelagheorghiuofficial

296 afisari

2 COMENTARII

  1. Lol… Femeie de onoare nu ca chilotaresele de la radio canta de la parada castravetilor la smantanitul oilor de la Capalna. E normal ca primar sa participi nu e normal pt Bucurestiul sufocat nemodernizat. Iar cand de la tv la parada de la oarada la tv decla tv la miting lumea fluiera. Probabil ca daca trimitea un sportiv de marca in numele primăriei pica bine si onorabil pt toti, asa o sa ramane in istorie cum ramane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger