AcasăNewsReacție din PNL după decizia CCR pe tema pensiilor speciale

Reacție din PNL după decizia CCR pe tema pensiilor speciale

Nici bine nu se aflase – pe surse- că, în ședința de miercuri a Curții Constituționale, judecătorii CCR au admis sesizările Înaltei Curți și Avocatului Poporului asupre legii privind abrogarea unor prevederi ce țin de așa-numitele pensii speciale, că din partea liberalilor a și apărut un prim punct de vedere pe această temă.

„Judecătorii speciali ai CCR nu-și taie privilegiile”, subliniază din start deputatul Florin Roman, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, înainte de a mai puncta următorul aspect: „Întrebarea legitimă a PNL este cum pot niște judecători ai CCR, beneficiari de pensii speciale să judece cu bună-credință, desființarea pensiilor speciale?”.

Tot în cadrul ședinței din 6 mai, judecătorii Curții au luat o decizie importantă cu privire la amenzile date în perioada stării de urgență. DETALII AICI.

sursa foto: Facebook

549 afisari

10 COMENTARII

  1. PRIN VOINTA BOBORULUI CELE DOUA ORGANIZATII DE TIP MAFIOT VOR FI DESFIINTATE CAT DE CURAND.

  2. nu se pot abroga ba tataie trebuiesc impozitate ca daca esti politruc cu state vechi alea le ati votat ca drepturi deci le ati impamantenit tot voi !!!!!!!!!

  3. INTR-O TARA NORMALA NIMENI NU E SPECIAL.
    Cei cu pensii si salarii speciale sunt DE FAPT nomenclaturistii noii oranduiri PROSTOCRATICO-CLEPTOMANICE din Romania care va disparea ca si cea din COREEA DE SUD in anii 1990.
    DOAMNE AJUTA ROMANIA!

  4. PENTRU CCR PREVEDERILE CONSTITUTIEI SUNT PRES ??,PRIMA OBLIGATIE A ORACEI INSTANTE ESTE SA FACA INDREPTAREA ,SA CORECTEZE ABATEREA IN CONFORMITATE CU LEGEA CHIAR DACA INTIMPINAREA S-A FACUT ERONAT,IAR IN ACEST CAZ INDREPTAREA TREBUIE SA FIE FACUTA IN BAZA PREVEDERILOR CONSTITUTIONALE .NIMENI NU-I MAI PRESUS DE LEGE !!!.
    VOI CCR STABILITI SA MI SE BAGE MANA IN BUZUNAR CA SA VA AJUGA VOUA ??,ASTA-I HOTIE !.

  5. @ Ăștia au votat în unanimitate la CCR că ăia de li se acordă pensii de serviciu aparțin de instituții cu profil militar mai mult sau mai puțin vizibile, chestiuni ce au ca efecte restrângerea de drepturi civile și libertăți, ?
    Păi ce mă ăia de primesc pensiile de serviciu le folosesc pentru a-i plăti pe cei cărora li se restrâng din drepturi și libertăți, ?
    Niște decizii care amintesc de preluarea serviciilor secrete de către comuniști, de înlăturarea intelectualilor și popularea serviciilor secrete cu indivizi mai puțin pregătiți intelectual, ?
    Cum să dați bă ‘telectualilor la judecători pensii de serviciu ,dacă ăia se supun numai legii, și la alte instituții civile, pentru a promova din listele de candidați pe cei ce aparțin de structuri militare, ?

  6. @ Deci, extinderea sistemului de pensii de seviciu, deci militare așa cum sunt cunoscute de la înființarea acestui tip de pensie ,este în detrimentul libertăților civile și a drepturilor cetățenești, provocând anterior chiar și dezastre militare pe fondul creșterii cheltuielilor militare, a cheltuielilor publice, și a devalorizării monedelor, ? Remarcați deci că sistemul pensiilor de serviciu este o formă disimulată de creștere a cheltuielilor militare , prin plasarea de indivizi și favorizarea plasării și recutării de indivizi ce aparțin de structuri militare în funcții publice de decizie, chestiune ce ar putea fi respinsă de parlament , având în vedere că „judecătorii”e la CCR au votat ,în unanimitate că să fie beneficiari de pensii de servici, ? Opinați că ar trebui modificată și legea de organizare și funcționare a CCR referitor la acordarea de pensii de serviciu „judecătorilor” CCR, în sensul excluderii judecătorilor din categoria militarilor beneficiari de pensii de serviciu, ?

  7. Ce s-o mai lungim,PNL stia prebine ca Legea nu va trece.Daca era de buna credinta,ar fi promovat Legea privind impoozitarea pensiilor.Restul e palavrageala.

    • HITLERISTU, ARE DREPTATE PANA SI JUDECATORII NUMITI DE EL LA CCR AU VOTAT IN UNANIMITATE CA PENSIILE SPECIALE SANT LEGALE .

  8. @ Legea stabilește că nicio cheltuială nu poate fi angajată fără prezentarea surselor de finanțare, ? Ați remarcat și dacă vreo decizie a CCR, dintre cele care stabilesc și angajarea de cheltuieli bugetare, precizează și sursele de finanțare așa cum în mod legal este stabilit pentru cei solicită sau aprobă angajarea de cheltuieli publice, ? Opinați că ar trebui verificate deciziile CCR care implică angajarea de cheltuieli publice pentru a vedea și ce au stabilit judecătorii de la CCR referitor la sursele de finanțarea a cheltuielilor bugetare pe care le-au aprobat și modul în care parlamentul a pus în aplicare cele stabilite de deciziile CCR, referitor și la sursele de finanțare a cheltuielilor bugetare pe care CCR le-a aprobat, ?

  9. @ Considerați și că orice decizie a CCR general obligatorie , care produce efecte și modificări legislative, chiar și prin nepunerea de acord în termenul de 45 de zile de la publicare, de către Parlament, a dispozițiilor stabilite de CCR ca fiind neconstituționale cu prevederile Constituției , este necesar să fie însoțită și de elementele stabilite de legea 24 din 2000 privind normele de tehnică legislativă referitoare la evaluarea preliminară a impactului ce presupune identificarea și analizarea efectelor economice, sociale, de mediu, legislative și bugetare pe care le produc deciziile judecătorilor de la CCR, prin modificările legislative ce le propun, și care devin general obligatorii în termenul de 45 de zile de la publicare, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger